其實學界有冇諗過禁止男拔女拔參賽呢??

617 回覆
1248 Like 149 Dislike
大學有啲 sports related 嘅課程,嗰啲唔係點睇成績,亦有預留學位俾精英運動員
只要畢到業,都有唔少去考紀律部隊 inspector
正宗 FG 50K,唔駛你擔心
有冇見透bar透底?
校友個名已經夠曬你玩
秒左
林大輝同體院有合作,畀啲考慮做全職運動員嘅學生可以朝早學校讀書,下午唔使上堂去體院訓練

所以有好多打算做全職運動員而原校唔support嘅同學會轉校過去讀,其實好多都冇喺林大輝讀到畢業
both , DG應該係去個邊練體操?
隊制運動嘅話,你要買夠成隊才夠揪
個人運動嘅話,都好睇設施配唔配合到
游水你買咗人返嚟,都要有私家池俾人訓練先得
田徑叫做對設施要求無咁高,但係有標準場訓練又係著數好多
同埋 DBS、DGS 連教練都係頂級,技巧、體能、心理等,全方位有系統性咁培訓
其他學校,搵個普通 PE 阿 Sir 嚟做教練,就咁叫人鳩練,根本無得比
讀書嗰班唔會理,因為分兩班

運動嗰班冇乜所謂,因為大家都係咁來

而且本身班top tier學界運動員可能本身都識,一齊組團玩仲開心

不過講真,良禽擇木而棲

作為學生,名校係可以畀到好多資源佢地,無論運動定讀書都一定好過留係屋邨中學

入U有推薦計劃,入體院有人搭線

而且憑實力贏返來嘅嘢,點解要驚畀人睇唔起
sorry, 200米都無人超越到佢
後生時咁熱血,有都唔出奇
照你咁講所有運動都唔應該比頂級隊伍參賽啦
捐錢買位嗰班
調轉諗
其實可能唔少人(佢地老豆老母)都想靠運動俾db dg挖角
曼城係世界級,但係佢哋喺香港嘅威都好,連出到去中國全運會都係比人屈機
其實係冇咩意思
佢地收生有啲專收運動精英 當佢地獎杯機械人
個啲成績唔一定好
仲要屋企有泳池
練到咁有咩用
佢地會撬最TOP既人入去讀, 唔理你讀成點, 拎到獎就得
唔係升中上去個班勁, 係佢地搵會勁人番黎參賽
好多當年校隊最勁嗰啲依家已經變曬專業人士 全部大肚腩走晒樣
以前我間中學有個師弟游水好勁,band3都照收佢
好辛苦㗎咪傻
雞校都成績差,去男女拔咪仲衰,就算優待你係體育生都一定難過你雞校
如果話人脈重要d 嘅,男拔我唔知啦。英華啲人中學就知玩唔玩得埋,大個見識多左只會更嚴重,佢地唔會想同窮閪玩
本身有d 家底嘅,又何至於要去到雞校呢
拜仁起碼有俾錢買人,拔卒有做過d咩益學生上一間學校
女仔都好啲,男嗰啲運動員真係可以唔交功課唔班考試熬到畢業
算唔算反面證明咗
足球真係要講天份
死train爛train不如直接收購
冇得勉強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞