(世界末日啦)疑似防炒 iPhone 8 蘋果祭大絕 近期將改銷售政策為不設退貨

307 回覆
193 Like 4 Dislike
好簡單姐,防到炒家咪德政,阻唔到咪俾返用家,呢d 野都要逼人未審先判然後等你有得binc?

你唔係真係以為會掛

btw lm睇iPhone8照俾炒狗炒上天,而Apple都係唔「俾返用家」

APPLE 有錢開第6間apple store都唔會俾返用家啦
見到賺盡d都咁多人讚成
香港保護消費者既法例近乎唔存在,就係因為有大量on9仔明明只係蟻民都偏偏鍾意企響商家立場諗野
全球獨家條款上線了
https://www.apple.com/hk-zh/shop/help/returns_refund

仆街有殘體字「只需根據 Apple Store 客户服的指示」

搵個支那人黎打屠殺港豬既條款真係應景
不過咁多港豬支持冇所謂啦
iPhone 8一出都係俾啲炒家搶哂㗎啦, 用家頭嗰個幾月都係冇得正價買

不過肯俾少少時間Apple返大貨
到時揸住部原價新機睇班炒家又蟹又義海真係咩氣都下返貪少少仲可以等大貨返然後低價收機

Apple真係有心打擊炒機應該仲要諗辦法令支國戶口用唔到香港機
iPhone 8一出都係俾啲炒家搶哂㗎啦, 用家頭嗰個幾月都係冇得正價買

到時揸住部原價新機睇班炒家又蟹又義海真係咩氣都下返貪少少仲可以等大貨返然後低價收機

Apple真係有心打擊炒機應該仲要諗辦法令支國戶口用唔到香港機

上年先出中港台澳四地聯保
方便支國人安心用港澳台機
你諗多咗啦,冇可能發生

年先出中港台澳四地聯保
你諗多咗啦,冇可能發生

年先出中港台澳四地聯保
你諗多咗啦,冇可能發生

今時今日既Apple 奶大陸都奶唔切啦, 叫佢行回頭路都無咩可能既事黎
窮人炒iphone有罪 上一代有錢人炒樓炒車位萬歲

你可以照炒iphone架,而家冇得退自己衡量風險咁解之嘛
炒樓人士都要承受冧市風險架

依加屌炒IPHONE=/=冇人屌炒樓炒車位wo

仲有諗住過幾月就炒完有大貨
太天真
到時CARD CENTRE要增聘1000倍人手應付.
之前炒賣要搞到蘋果處理大量呢D野而要額外大量人手.
而家轉落銀行.

簡單講完
到時CARD CENTRE要增聘1000倍人手應付.
之前炒賣要搞到蘋果處理大量呢D野而要額外大量人手.
而家轉落銀行.

簡單講完

九唔撚搭八
好撚好笑,

講到連登仔用個19APP 禁幾禁就就炒到無曬貨屈高曬個價。

呢幾年炒唔炒都到都係因為有冇大貨後門,跟本係啲AD 有大貨一車車運去後門先會跌。你估就係因為困幾部AoS 機隊得霖個市咩?

上年Retail Store 已經無得退啦, 咁iPhone 7炒唔炒得起呀?
要原價係Apple Store 買咪又係要等多幾個月。
話打機都炒狗果啲真係諗太多。

你估無得退,放返出街-12-88 又無人要咩,係連登出個Post -88 都放到手軟啦。

-12,-88 又會輸得幾多錢呀你估,點都係炒左先嫁啦。
好撚好笑,

呢幾年炒唔炒都到都係因為有冇大貨後門,跟本係啲AD 有大貨一車車運去後門先會跌。你估就係因為困幾部AoS 機隊得霖個市咩?

上年Retail Store 已經無得退啦, 咁iPhone 7炒唔炒得起呀?

你估無得退,放返出街-12-88 又無人要咩,係連登出個Post -88 都放到手軟啦。

-$12都有積分黨會繼續炒啦
香港保護消費者既法例近乎唔存在,就係因為有大量on9仔明明只係蟻民都偏偏鍾意企響商家立場諗野

同香港人基層擔心權貴一樣,無得救
好撚好笑,

唔好教識啲蠢人諗野
全世界得香港無得退貨
醜唔醜啊

仲有人係度講如果唔係有得炒邊有人買
好似睇到果張"要不是中國人"
個啲話個mon色水唔啱心水要開幾部揀完再退個啲嚟緊點算
全世界得香港無得退貨
醜唔醜啊

仲有人係度講如果唔係有得炒邊有人買
好似睇到果張"要不是中國人"

醜?
你睇上面嗰班幾開心,直頭拍晒手掌。

冇眼睇
個啲話個mon色水唔啱心水要開幾部揀完再退個啲嚟緊點算

iPhone 7開始已經冇得退啦。
呢個做法先係真正保障消費者唔洗食炒價

信我,一樣食炒
班炒家唔會受影響

嚴格黎講,炒狗要退機係因為炒唔起。
炒得起佢地使撚退,佢地點都搶咗先。

保障消費者?保你條命。

真係睇到啲咩真用家講野真係好撚好笑
咩真用家又好,炒家死全家又好
Apple擺到明係見香港前幾年個退貨率高
所以set up個policy確保iphone係香港市場個營業額啦
啲人話到時唔洗食炒 睇下係真用家定炒家笑到最後囉
成班團爐取暖
真係人唔笑狗到吠
俾班炒家累死
港柒正仆街 除左炒賣冇撚野叻
香港獨家
博得過買1,2 部.
攪唔掂咪自用. 重有部機點都有價值,
炒股票, 蟹咗都係一張紙
上年係門市買有得退?

今年改埋網上訂機俾左錢冇得退?

上年網上訂機俾左錢未出貨有得退定點?

上年無. 買就無得退, 除非壞咗有得壞機.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞