(世界末日啦)疑似防炒 iPhone 8 蘋果祭大絕 近期將改銷售政策為不設退貨

307 回覆
193 Like 4 Dislike

「你唔鍾意咪唔好買」
同啲藍絲講嘢好似

咁佢又無講錯 唔好用iphone 囉

人地講明係咁 你唔鋸咪唔好買就咁簡單。
一路屌一路買,有無人迫你地買iphone??
市面上仲有其他牌子選擇嫁

我覺得今次條policy 改得好。我成屋都係apple 野,我都算重度user 啦,我都諗唔明改完對我有乜影響,係d 炒家鬼機撚屌姐
平時d 人去百記 兇宅買機有問題咪一樣換翻新機
就算舊時未改policy, 佢都係包14日,部野15日壞咪又係拎去整

完全諗唔明有乜好嘈,不如買部iphone 保一世 refund 一換一 好唔好?
香港人真係好撚on9 唔做野俾炒家任訂又屌 開始做野 又屌。
大佬work 唔work ,防唔防到炒賣唔試點知先?

可以退機方便唔到用家既話點解全球都會有?
咁都講得出真係懷疑你識唔識思考,對自己冇用等如其他用家都冇用

退機方便邊d 用家 ? 講清楚d 啦 , 好人好姐會買錯?
無demo 機你試完先買? 顏色無得俾你親身睇? 佢原意係方便買完有defect 可以換過部,但abuse 得太多,依家咪維修instead 整囉。
btw 依家AOS 唔俾refund 你咪落apple store買,即場拆盒即場試囉
有乜問題? 乜依家一定要有14日refund 先可以買野?

係呀係呀,弱智仔 同你討論都嘥時間

答唔到人身攻擊
呢d 叫討論咩? 根本唔需要討論 唔鍾意咪唔好買囉 又柒係屌住買

咪話唔同你討論囉,字都唔識睇?弱智仔,擺明人身攻擊你架啦

笑撚死 , 上面問你方便乜野買家就發老脾人身攻擊 依家d 炒家真係惡撚過西
眼紅者勿入
有啲人果種蠢法真係好得人驚

以為全屋用緊apple野講野就大聲d, 真係走出黎柒

以為得佢自己個屋企有Apple野
柒到

我覺得今次條policy 改得好。我成屋都係apple 野,我都算重度user 啦,我都諗唔明改完對我有乜影響,係d 炒家鬼機撚屌姐
就算舊時未改policy, 佢都係包14日,部野15日壞咪又係拎去整

完全諗唔明有乜好嘈,不如買部iphone 保一世 refund 一換一 好唔好?
香港人真係好撚on9 唔做野俾炒家任訂又屌 開始做野 又屌。

咁都講得出真係懷疑你識唔識思考,對自己冇用等如其他用家都冇用

無demo 機你試完先買? 顏色無得俾你親身睇? 佢原意係方便買完有defect 可以換過部,但abuse 得太多,依家咪維修instead 整囉。
btw 依家AOS 唔俾refund 你咪落apple store買,即場拆盒即場試囉

答唔到人身攻擊
呢d 叫討論咩? 根本唔需要討論 唔鍾意咪唔好買囉 又柒係屌住買

笑撚死 , 上面問你方便乜野買家就發老脾人身攻擊 依家d 炒家真係惡撚過西

除咗屈人係炒家之外
仲有啲咩招數

加上香港人又唔會反抗嘅
條款改乜你地都硬食

on9
人地係事前同你講左
你唔鍾意咪唔好買

你呢句都幾撚有問題下

「你唔鍾意咪唔好買」
同啲藍絲講嘢好似

百記豐澤平幾百啊
Apple store有冇呀
本身俾貴幾百蚊就係要買啲咩服務呀

咁你咪去百記買囉 就算百記買完有問題 可唔可以一換一? 又要屌又要用 on 撚9

原來用就唔屌得
唔通未用過先屌得
idog啲邏輯真係勁到

答唔到人身攻擊

係呀係呀
Apple本身整呢啲條款出嚟
其實一直都係為咗俾炒家用架

goodest logic
有啲人果種蠢法真係好得人驚

以為全屋用緊apple野講野就大聲d, 真係走出黎柒

以為得佢自己個屋企有Apple野
柒到

答唔撚出即係係度圍堆話人柒轉移視線
我上面講嘅野一樣都應唔到 , 講咗咁鳩耐一d point 都無,不過我係柒咗,唔應該同你呢幾隻前高登過街老鼠討論
用緊iphone,蘋果依家成日搞鳩香港都唔想再換新iphone,以前覺得佢個價係包埋換機服務,真係有暗病都可以直接換唔洗比人撚,依家就唔同晒了,要比apple store班mk仔撚幾野先有得整有得換,唔係sony打手,最近同老母部sony機維修,維修完可以直接搵速遞送返上門,apple依家既服務比其他廠真係冇乜優勢
用緊iphone,蘋果依家成日搞鳩香港都唔想再換新iphone,以前覺得佢個價係包埋換機服務,真係有暗病都可以直接換唔洗比人撚,依家就唔同晒了,要比apple store班mk仔撚幾野先有得整有得換,唔係sony打手,最近同老母部sony機維修,維修完可以直接搵速遞送返上門,apple依家既服務比其他廠真係冇乜優勢

貴人地起碼$2000, 但係服務不斷縮減, 賺到盡

唔好扮人哋啦
係真就真係APPLE 咁耐以黎既最大德政

你冇撚野啊嘛?
你唔係真係以為防到炒家嗎?
部機有問題若果佢肯 1 換 1 比你
佢退唔退錢比我唔係一個問題
開晒發佈會有晒 design / ui
又唔係盲摸摸去買部機

你冇撚野啊嘛?

防到炒家定搞到用家都未搞清楚, 真係陰撚公

你冇撚野啊嘛?

搞到邊個買家呀?如果你真係有需要買嘅,有得換都足夠,有咩需要refund
其實香港9成9舖頭貨物出門都冇得refund嫁啦,你去豐澤百老匯衛訊買電話有冇得退?咁又一直冇問題?
不論依個政策最終防唔防到炒家,但係蘋果肯嘗試打擊炒家都係值得鼓勵嫁喎

全球都有嘅嘢香港冇, 居然有人拍手叫好
真係無眼睇

BTW
今年如果都係炒到飛天嘅話, 推翻呢個post出嚟binc
唔怪得apple咁多錢 根本出舊屎都一堆人搶
班fans俾人cut服務仲可以叫好同屌其他反對既

你冇撚野啊嘛?

搞到邊個買家呀?如果你真係有需要買嘅,有得換都足夠,有咩需要refund
其實香港9成9舖頭貨物出門都冇得refund嫁啦,你去豐澤百老匯衛訊買電話有冇得退?咁又一直冇問題?
不論依個政策最終防唔防到炒家,但係蘋果肯嘗試打擊炒家都係值得鼓勵嫁喎

真係無眼睇

BTW

同啲冇乜消費者權益意識既香港人講消費者權益真係嘥鳩氣

消委會之前仲話建議網上購物引入新法例,例如冷靜期等
但見到依啲人樂於自己放棄權利,喜迎商家決定,消委會可慳返

你冇撚野啊嘛?

真係無眼睇

BTW

同啲冇乜消費者權益意識既香港人講消費者權益真係嘥鳩氣

消委會之前仲話建議網上購物引入新法例,例如冷靜期等
但見到依啲人樂於自己放棄權利,喜迎商家決定,消委會可慳返

就嚟 買野唔比你開嚟check都有人叫媽好
用家
非炒家

眼見上面有用家贊成真係感慨
現代奴隸
好簡單姐,防到炒家咪德政,阻唔到咪俾返用家,呢d 野都要逼人未審先判然後等你有得binc?
好簡單姐,防到炒家咪德政,阻唔到咪俾返用家,呢d 野都要逼人未審先判然後等你有得binc?

你唔係真係以為會掛

你唔係真係以為會掛

btw lm睇iPhone8照俾炒狗炒上天,而Apple都係唔「俾返用家」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞