胸痛漢送屯院翌日亡 實習醫認漏診心肌梗塞

257 回覆
18 Like 53 Dislike
不過陳心期承認,當時不知並且沒留意事主前一天晚上11時半驗血檢測心酵素,相隔5個小時才做心電圖,她根據實習經驗所見,假設了兩個檢查是同時進行,「好遺憾」無查看前者時間。如果及時發現,她認為最好再次檢查心酵素和心電圖,否則難以診斷病况。在容天穎提問下,陳稱只曾向事主問診一次;容又說父親在視像通話時屢次呼救、要求見醫生,陳回答道無人通知過她。聆訊今續。

做心電圖,但係冇做心酵素

病房冇護士睇嘅咩?
呢家法官勁憎專業人士因為就黎比人制裁乜都推晒比housemen 食 真仆街
如果trop I 爆高一早call 咗medical mo la
暴徒-1
多數ho 唔會屌nurse
Junior mo 都唔敢啦
上次電視針咗幾下就好返
你去過個病房就知 走廊都冇位
冇事既就日日叫到仆街
有事就比人當狼來了
做完ecg 護士inform咗houseman
仲關護士咩事
現實係好多jun mo好撚臭檔
竟然會認
睇黎實習醫生經驗少又未儲夠人脈
HA都唔幫
隻暴徒自己唔留意飲食有慢性病,好彩武肺疫情已經放寬,如果唔係你班黃賊又賴疫苗,全人類絕大多數打武肺疫苗冇事,你隻畜牲有事係你自己問題,唔應該賴疫苗
我唔知medical la 比較多見到係咁
臭檔只會比nurse 玩9 你
一定要脫離咗 first call + pass 下考試先有啲資格串
咁佢無同時抽血驗trop I係佢柒責任推卸唔到
小薯表示安穩收工就得
見到mo發脾氣當見鬼唔撚理佢自己默默收症算
你都on撚9既
香港最忌做好人
可唔可以告謀殺?
苗撚?
我唔知實際咩情況啦
但我相信當日如果有個企得硬少少嘅senior nurse睇住個場或者會有唔同結果

如果大下佢「你唔call mo係咪要我call」之類佢應該會鳩縮
黃醫護唔會有錯架
有幾百條命喺醫院
你願意俾人屌幾多萬次?
特別垃圾 次次出事都係呢間
好慶幸香港冇護士醫院
乜撚都話唔關護士事 黐撚線
病房就係護士睇場 阿叔嗌救命都冇人理
做心電圖唔做心酵素,唔識睇版?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞