【I/A】鈴蘭之劍 (8) 今日自選買伊奇

982 回覆
5 Like 6 Dislike
而家仲值得入坑嗎?
而家入坑 係最好時機
呢排送好多野。
加上UP池 都係強角色。
買首抽ac定咩多石ac好?
本身中意呢類game但開ser個陣見個個屌
>> 開ser個陣見個個屌
開server 個陣我都有屌, 個時真係太惡心。後來慢慢改善左。
之前佢真係可以 200抽先出一隻SSR, 而家有 全局100保任意SSR, 池本身180 (其實比起其他GAME 都係高)
而家個營運方針好似改左, 送多左野。 玩落會比較舒服。

>> 買首抽ac定咩多石ac好?
睇你想花多少少錢 省返D 時間定喜歡慢慢玩。
首抽ac 幫你抽埋開局, 資源會鬆動少少。
好處係 已經有你選定既一兩隻, 剩餘既石可以直接去抽當期UP 角色。 如果想認真玩, 比多少少錢直接買有指定角色長遠會節省得比較多。
你計下條數, 2%機率 50%歪, 平均100抽 先中UP角,
再計100抽 既價錢 x 角色量, 你就知首抽ac 其實係幾咁底。

多石ac 算係提高你抽卡既機率比你去抽當期UP 池,
當然未必會抽到UP 池個隻, 不過最起碼會抽到多少少 SSR 開局。
而且真係平。 我之前都只係 10蚊買左5個 多石ac, 用來抽初遇做角色測試。結果有個ac 抽抽下運氣唔錯, 變左分身。

另外, 買之前你可以問下個賣家, ac 儲左幾多體力, 平個D 多數4000左右, 有D ac 開得比較早既 可以有成2萬幾體力, 可以不停打唔使日日等回體, 升級會比較快。

FYI, 我之前係 "芯空数码专营店" 買, 如果怕遇到假店可以直接去呢間睇。
奧古池保底出歌洛 想問下奧古係咪必要?
奧古係玩時最強單體輸出。但無話必要既~
只要你唔係追塔排名, 無咩關卡係一定要用到佢先過到。
只係如果有佢, 玩落會比較爽咁者。
隨緣啦
想問下
新手有呢堆角色,應該點部署
抽唔抽新角好?
漏咗貼圖?
多謝巴打好詳細
如果買首抽ac
有邊幾隻係必買的?
考慮到而家 雙UP 池係 歌洛+奧古 , 你可以買D 無呢兩隻既ac, 然後再試下抽唔抽到奧古出來。

當然如果你係想以奧古為核心, 另一個方向係 有D店有奧古首抽, 可以直接買。咁目標就會變左入手歌洛, 因為歌洛可以光環+旗 雙重加強奧古。
咁歌洛+奧古池就可以唔使抽, 直接去抽其他如 初夏 / 自選池。

歌洛入手比較簡單, 因為係比較早期既角色, 如果玩左一排都抽(歪)唔到, 可以商點直接買自選, 或者玩耐左可以儲7萬結晶換自選。或者而家自選池 都可以選 歌洛 + 另一隻(例如索菲亞 )。

因為歌洛入手機會太多, 唔太建議首抽ac買有歌洛的。

至於其他角色:

伊南娜 (補師/支援) 可以 再動另一隻角色, 打王/塔有時會比較有用。
例如你BUFF 完一隻打手, 佢打完, 可以再動一次, 咁就可以BUFF 未完之前打多一次。拼輸出唔錯。平時補下血加下攻防咁。

科爾 / 貝拉 都重好用既
不過新角色出多左之後, 而家都少用左。初夏小姐頭 算係科爾 既上位。
但科爾方便在自己有光環, 初夏要借 迪塔利奧 / 諾諾薇兒 光環用。無光環之下, 初夏輸出會比較低。

貝拉 依然簡單暴力。新手用依然唔錯。

首抽ac 其實有得選既都係呢幾隻。

主要睇你係想
1. 選 奧古首抽ac 抽 其他
定係
2. 選 其他首抽ac (科爾 / 貝拉 / 伊南娜) 抽 (奧古歌洛池 / 初夏 / 自選)。

如果覺得奧古一定入手既 >> 1
如果覺得自己手氣唔錯 又或者無奧古 都無所謂 >> 2
係,派左膠
奥古斯特+貝拉+麥莎+科爾+歌洛莉亞+伊南娜
7000鑽
呢個ac好唔好?
搵唔到奥古+初夏
呢個係初始號定進度號?
如果係初始號, 就非常靚仔。

進度號有唔少野已經清曬, 石頭都領曬, 會影響 體驗。
小心唔好買錯。

初夏 你自己玩, 儲到石再去抽都得, 一開頭抽數儲好快。

【邂逅活動─初遇】剛烈之華
邂逅時間:2024年6月28日12:00 ~ 2024年7月11日23:59
抽呀
拖到最後2個鐘先開始打塔, 11:58 分先打完, 真係驚心動魄

bbbb 的片又唔寫清楚用咩技咩裝去打, 抄到一半發覺無書用, 次序亂曬, 結果變左求其亂打一通
點解拖到咁遲打
我通常星期六就打
但試過次入咗95%完嗰陣跌返出95%
因為唔想重打, 通常最後一日, 星辰/刻印都用曬, 最佳狀態再去打。
不過8點時有D累所以小睡左2個鐘, 以為重有兩個鐘好充裕, 結果頻頻行錯棋又帶錯技, 有D 關打左幾次
最麻煩係個3個心心用曬要等佢回先可以再打。
我反而係頭1-2日打
之後發覺名次去唔到再前面
就唔會再打
我之前都會早打, 但有次早打完跌左又要再打過覺得好煩, 同埋有時抽到新角會跑碎片升2星先再打, 所以而家多數都直接想等埋一take 過。 有時隔左幾日再打會唔記得之前既思路。
如果出錯裝,難打左,小一個心
我會即刻重新編隊又有3個心 再打過
下期逆塔要玩反擊/警戒
呢種角我都無乜點練
賽季環境:[戍衛]角色受到非剋制傷害降低,回合外造成傷害提升,每回合警戒、反擊、援護攻擊次數增加。

無差, 佢非剋制傷害降低, 都係要慢慢打

剛入坑想問一問主力先升邊幾隻先好啲?係唔係要揀定三隻刷碎片升星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞