[KPOP] K-POP 2023討論區 (45)

1001 回覆
4 Like 15 Dislike
好似係alphabetical order…
決定權最後都係idol 8成,公司 2成,
idol願意放棄增值實力既機會, 用其他方面去吸粉咪俾佢做.
有人希望長遠起idol/娛樂圈發展既自然會願意花時間練好唱功、練好體力、練好舞蹈.
E家就係速銷時代, 事實亦證明大部份既觀眾/fans都唔太在意實力,韓國本土仲有少少咁多堅持吓.
idol亦都可能認為練呢D其實影響唔到大局.
其實兩邊既人選擇條路都唔同.
除非去到張元英呢D行出黎就吸fans既程度, 否則大部分冇硬實力既其實都預左俾公司食住上. 公司話唔洗練咪唔練
以前果代好多窮孩子出身既可能真係想長遠起呢個圈子搵吓錢.
E家大家都知好多人家庭唔講富有都叫中產, 大不了7年後退圈做普通人, 既然7年後都唔做idol, 練黎做乜? 搵快錢姐
其實而家音放都難分係咪開咪
幾年前已經可以用live ar做a級咪嘴
只要想嘅話,特登每場live喺預錄嘅採排嗰陣都錄條新聲都得
但既然係咁,不如唱live啦
做明星有啲嘢真係好難計
例如星運
唔係樣靚身材好樣樣都做得好就做到當代青少年嘅wannabe
wow 型到
@user-od9ki1xj2f
6 months ago
their vocals literally unforgiven lol
4.2K

咁搶口🙄
要視乎咩公司 咩團同邊個音放
個人覺得咪聲清楚度整體嚟講係 音銀>音中>人歌

YG我淨係有睇吓Somi d舞台啦 以Fast Forward嚟講
同埋SM同JYPE唔開咪d舞台 好多時都係得一層聲 同埋好多時d idol會咪到甩哂咀 好似直頭呃你都廢事咁 你睇吓aespa Drama d舞台就知
四大嚟講 宜家玩得最多Live AR好似係HYBE果兩隊女團

近年嚟講我覺得難分係咪唱Live嘅係Purple Kiss
d墊聲成日勁大 有一堆舞台我睇完都肯定唔到係咪live
比起初出道果陣 好似開少左咪咁
跳唔難
(難既糸跳唱)

@mrkystansall3060
8 months ago
more groups should do these dance practices with live vocals. honestly, props to nmixx for being able to showcase their dance AND vocals in a format like this.
26K

@keditsyoutube
3 months ago
OUR AMAZING LIVE VOCAL QUEENS
3.8K
係越來越難分啲技術好撚勁
https://www.youtube.com/watch?v=HjBo--1n8lI
原來呢場Rihanna係super bowl 表演都係咪嘴黎.

決賽開始前冷卻大家嘅熱情,等選手唔洗俾氣氛影響,能夠保持冷靜
SBS 歌謠大戰MC

@甜
兩個battle贏再搵英妹出山啦

NewJeans隱私權保護公告
親愛的大家:
在Hanni最近的Phoning live之後,由於流傳的各種虛假訊息,我們希望澄清公司的立場。 雖然這可能是一個短暫的問題,但我們仍希望向大家提供完整的細節,以消除任何誇張的說法。 我們的目標是透過分享準確的事實和呈現公司明確的觀點來解決任何關切。 關於成員的教育,ADOR一直根據NewJeans成員的需求招募教練並安排課程。 我們一直持續進行,甚至最近我們專門為Hanni安排了一門語言課程。 這也適用於韓語教育。 學術事務和涉及隱私的事務是會員個人決定的重要事項,公司從未擅自為他們做決定。 Hyein決定參加學校等同考試並選擇在家上學完全是她父母的決定,而關於Hyein牙齒貼片的謠言是不真實的。 Hyein在成為ADOR實習生之前就開始了牙科項目,並獲得了她父母的同意。 此外,該計畫的目標是在盡可能保留她現有的牙齒的同時安全地改善牙齒排列,這與牙膜不同。 所有前述資訊涉及Hyein成為ADOR實習生之前發生的事件,因此我們已經對每個事項進行了徹底的核實。
ADOR高度重視NewJeans成員正在經歷的個人成長和學習的重要階段,這超越了他們的娛樂活動,涵蓋了他們日常生活的各個方面。 ADOR正在努力確保即使是娛樂活動所需的最小技能也是他們學習過程的一部分,因此提供支持以確保他們在工作和個人生活中做出小到重要的決策時都能仔細思考。 我們也認為,充分支持他們所做決定是ADOR的另一項重要責任。 一如既往,ADOR將以專注和承諾的態度履行我們在支持NewJeans成員方面的責任。 因此,我們真誠請求您不要對涉及成員隱私的事項進行毫無根據的猜測和誇大解讀。 謝謝。
閔大媽一手公告就將所有指控推乾淨曬
人氣對日程掛鉤 對比起其他紅到發紫嘅女團
ADOR對Newjeans待遇都唔算黑心企業啦 over啲仲可以叫佢哋清泉 咁都有位入到
Tldr
唔係好明, 姐係李惠仁依加係戴緊牙套所以個嘴先咁突?
你打比梁世燦問問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞