消息稱 Marvel 有意讓「初代復仇者」共同回歸拍攝新電影

446 回覆
30 Like 266 Dislike
所以迪士尼咪on9囉 又想試新野又唔敢試曬
Ching你仲弱智 marvel dc都唔識分
漫畫Iron Heart又真係黑人女人黎的….
黑人隊長
Ironheart
女雷神(英靈殿復活)
She-Hulk
鷹眼個女
黑寡婦個妹

齊6個啦
ds 擔當到味都係死,成個公司掛住lgbt 唔理故仔拍成點
兩個主要問題:
以前d劇情係望落複雜, 但實際係好簡單
主線就係打thanos, 中間就鋪d寶石出場 簡單易明
阿豬阿狗都睇得明 又討論到
而家一味鋪鋪鋪鋪都唔知佢想點 又幾千萬個平衡宇宙
又唔知出面邊個神邊個佛 又幾十套電視 一般人點同你跟 自然冇癮

承上 冇主線都唔緊要 你每套獨立拍得好 其實都冇問題
但係頂你而家套套拍到屎咁樣 d劇本完全冇人物刻劃 探討主題
新出d角色冇血冇肉 只係推進劇情嘅工具 點會好睇
以前d三巨頭嗰d電影係爆谷片都會畀d心機諗下主題 建立下角色
美隊探討自由嘅代價/愛國主義 iron man會講下英雄嘅定義
civil war呢d又會講下政府監管vs superhero呢d主題
而家冇晒呢D
loki劇集必睇
Exactly
以前就算係連續劇咁都好,每套戲都可以當一個獨立故事咁睇,每個人物既刻劃都會落功夫同有魅力
而家真係為左寫套連續劇而寫咁款
其實漫畫好多都係為作而作,唔代表你拍戲高成本咁多都照跟

用DC兩個經典角色舉例,superman 同batman
都變晒女人做主角,係一定無男人咁收得

咁其實明知會咁,咁都仲夠膽開拍,咪就係Disney 做緊既野
仲要啲劇情屎
揀錯左多元時空玩,太虛無

其實無三巨頭,放番spiderman ds 同x men都夠照
我覺得揀multiverse 某程度上係岩既,目的係為左必要時要急call 舊人都可以
奇異博士第三集定蟻俠第四集?多元宇宙係呢兩條線,唔可能洛奇劇集時間管理局走返出嚟啩
亞洲人科學撚(肥醜矮男)
搵舊人照樣玩LGBT
美隊同ironman 攪基
睇埋Loki 我諗唔會再追
沉默的大多數根本唔左
左嗰班仆哂去睇都無用
十幾年前間公司都就摺啦,依家搵左咁多錢仲唔夠?
肯先算
而且佢哋年紀大咗 個樣未必keep到 到時觀感又還原唔到
無法, 上個階段, 成個復仇者係有iron man同美隊兩個做主軸
新一代既復仇者, 我到而家都睇唔到邊個可以代替到佢地兩個
奇異果博士只係適合做軍師角色, 擔唔起大旗
洛基電視劇好好睇, 但佢真係擔唔起復仇者個招牌
蜘蛛仔最新果套電影先開始蛻變成熟, 但離做系列主角爭好遠
蟻人同豹妹更加唔使講, 只係二打六
所以新一代復仇者最大問題係無當家牌面
因此, 要搵初代去救場, 完全可以理解

老美隊未死可以用呢個方法反老還童
奇異博士2之後嗰啲d+有都懶得睇
多元宇宙, 其他宇宙既美隊同ironman可以過黎幫手打大佬
不過到時既美隊同ironman, 唔一定係男人
可以係女人, 可以係黑人, 可以係fatfat, 可以係同性戀, 可以係變性人
可以係變性人異性戀, 可以係變性人同性戀, 當然, 亦可以mix埋一齊做瀨尿牛丸
又撚多次得唔得嫁
電影編劇都冇睇電視劇 屌佢老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞