信用卡討論區(158)呢度唔係CS,睇咗頭post同terms先問

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
應該係
有,前提係未爆300RC cap
30k係特選嚟,我一路都冇
如果過6000之前嘅10%係咪唔計
定要過左果刻開始先計
fg月薪25000, e家得張hsbc學生金卡做飯卡, 想問吓咁多位ching如果想搞一張新飯卡, 里數/現金都ok, 揀hsbc em定hsbc plat好
Plat=gold 2.4%
EM 1%
DBS Eminent 5%
EM 你一年簽得夠80k 先好諗

出嚟做野之後好易出卡
Red呀 MM呀 VS呀任君選擇

EM 嗰1% 吸唔吸引到你簽80K先
未用過dbs想問吓dbs有冇得好似hsbc咁將rc轉miles? 因為之後都會去加拿大, 好似玩miles抵d
m乜撚同其他卡好似分開計,前面回cash抵啲,我都等緊有大數簽開埋dbs 食迎新 你可以玩卡海架,呢張回cash,個張玩里數
會想用em係因為之後會去加拿大, 儲miles好似抵玩d, 計埋每個月payme 3k 80k一年應該冇問題, 唔知計埋迎新嗰d係em 5$里定plat 4.17$里抵d
卡海年費唔會出事咩? 定係除咗em之外都易waive?
咁唔洗諗啦,大貓系啲卡啱你多啲,而家有埋travel guru,EM每季2蚊里有quota,簽得多要有多張分擔下

但你食飯可以另外玩一張架
Guru 仲未升級嘅
玩冇年費/易waive 個啲
miles+cash買機票應該都ok?
差d中伏仲以為miles+cash點都抵過現金回贈+cash, 咁我都係搵現金回贈卡算, thz ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞