信用卡討論區(158)呢度唔係CS,睇咗頭post同terms先問

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
想入em 睇黎要cut 左vs
歐洲反而大多數得拍卡機
5% Smart card都少碌,因為50蚊個回贈問題
如果mmpower呢?
飲多兩杯畀錢嗰陣扣咗+fun dollars
跌咗幾十蚊
唔係本身都用嚟找數
畀錢嗰陣唔扣可以食到5.4%
正路應該事後再用+fun dollars找卡數
而家直接扣咗我千幾+fun dollars
早2個月買鞋個cashier問我扣唔扣cash dollar
我好順口話好吖
拎咗張單先記得應該碌咗先自己扣
普通簽賬有 5.4% 回贈,即場用 +fun dollar 會無
所以而家除非好似 openrice 咁1 +fun dollar 找兩蚊數,係唔會考慮即場用 +fun dollar

https://www.hangseng.com/cms/emkt/pmo/grp06/p78/chi/index.html
https://www.hangseng.com/content/dam/hase/rwd/personal/cards/pdfs/everyday_tnc_tc.pdf

條款話唔包電話 / 傳真訂購(包括繳費及購物),理論上網購係有呢種中伏個案(好似聽 red card 個邊有回報)
所以都好怕碌完唔會資格
長住海外,基本上生活用品全部網上買,美森日森
今日收到mmpower application received個sms
大約幾時有卡出
Oh, 我以為簽外幣實中外幣添
人妖個300正常幾時會派到,仲未收到
BoC cheers卡入唔入到interval?
一個月以上
jcl 同fcl係乜?
請善用Google
我打jcl fcl aviation 終於搵到
實測試過qatar 易換到日本J?
佢一開始有問本身個行李幾錢
之後我quote左網上大概個價比佢就算
無比單亦都唔記得好多年前買幾錢
之後佢再問我想賠維修費定賠一舊數比我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞