信用卡討論區(158)呢度唔係CS,睇咗頭post同terms先問

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
優品360
其實無乜關係
只要計好時間, 唔好俾人一日內check 兩次就無乜問題
一個月check 四五次都好難跌低過B

信用卡呢d, 只要無遲還紀錄
銀行見到仲批到額俾你就多數都會批
我呢三個月內申請過 DBS、Mox、HSBC、安信、渣打、Citi 加額,全部都冇 check TU,都唔知驚乜
新客一定check
你睇下個tu report 就睇到
新客梗係 check 啦,我講緊有卡嗰陣申請加額冇 check TU
我呢兩個零月都車輪式申請咗五張卡,得 AE Explorer 批,中信、中銀、恒生唔批;
渣打初步批核過唔到,見之前啲巴打留言話係系統有 bug,但係我冇打上 CS 問了
compass visa計
「全港超市交易」:指於全港超級市場實體店、其網店或其手機應用程式已誌賬的零售簽賬交易。有關全港超市的定義將參考VISA或商戶的收單銀行定義的商戶編號及交易類別,如對有關全港超市的定義有任何爭議,將由本行全權酌情決定,本行保留最終決定權。

全港超市例子包括以下商戶:
759阿信屋
AEON超級市場
優品360
C!ty'super
大生生活超市
大昌食品專門店
DON DON DONKI
foodpanda mall及pandamart
HKTV Mall
佳宝食品超級市場
萬寧
Marks and Spencer Food
鄰住買
百佳超級市場 (包括fusion、Taste等)
價真棧
U購Select超級市場
屈臣氏
惠康 (包括Market Place、3hreeSixty等)
一田超市
士多Ztore
MOX垃鳩圾!!!
mox得超級大額呢個用途
想講點解citi信用卡啲優惠成日見唔到
見有人post咩冬日消費賞
點解我app冇 官網搵又冇
但有人見到要特選客戶?

citi啲優惠次次都特選嚟,有時優惠期過半見少人玩先會放俾之前睇唔上眼嘅客
10%嗰個 每單上限得$20

次次買$200, 咁咪要分好多次囉
唔會比人屌咩?
而家d卡迎新好似收哂水咁,嚟緊有嘢要買仲諗住申請返張食迎新
有冇巴打玩過JCB嘅日本餐廳 SYOTAI BIYORI招待日和

咁咪變相半價食飯好撚抵
2個月5張卡你期望會批?
似爆左額多過關申請得太密事
睇左啲架仔寫嘅blog, 又好似幾真
叫過佢轉工
唔係講緊呢個
係講緊 apple store apple pay $6667 嗰個
VS幾時可以轉最紅
想轉哂食野
十一月尾十二月頭可以轉
餐飲3.6%抵咩
1年都係CAP10萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞