信用卡討論區(158)呢度唔係CS,睇咗頭post同terms先問

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
老實講我都諗緊出年大貓自選揀咩好
首先我現金黨黎
我先假設出年信用卡回贈計劃唔會大改,係除左 mmpower 會大減上限 (自選類別同回贈百份比維持不變)

有 Eminent,所以賞滋味唔使諗
然後 mmpower 幾乎萬能咁滯,所以賞生活、賞品味唔使諗
本來最正路係賞世界加 guru,但係我三個月未必簽到 8000 解鎖
當有時要幫下人買野, 就會突然爆左cap
Eminent promo到年尾,唔知下年會唔會繼續
今日終於批mmpower...16/9 apply 今日先approved
做乜扮男人
一個月出街兩餐食野都5-6000啦 我反而係諗緊食野定買電子產品個個好
都諗過收息仲好
但定期一年無10%
同埋主要係驚部機都耐
頂唔到再有優惠先買
我一早講過,張張信用卡D全年恆常回贈計劃都係去到年尾架啦
如無特別原因,呢D恆常回贈計劃係唔會點改,出年都會跟返咁上下條款再出

而家我地知道 mmpower 幾乎肯定會改,係睇純粹減 cap 定係成個計劃大改
食野
電子產品上網買
我會揀飲食
雖然我都有Eminent
但有時候大貓有返張飲食卡可以雙食活動
例如今年有最紅雙倍,前排飲食10%,依家apple pay 10%
如果無活動先有Eminent,而且8000我有機會爆

MMPOWER就揀海外同手機支付
如果大貓海外有活動就用EM
而且EM每三個月萬五對我黎講都夠用
guru個回贈係咪成個活動one off嚟
即係我升左lv3 回左2200 就完
依目前條款黎講係長期活動,睇你上年簽左幾多決定你下年保級定跌級,然後再按新等級計新一年的 quota
咁講DBS eminent 5 蚊添啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞