THE IDOLM@STER綜合討論區[260] 你覺得みーかわ,我認為みーかわ,兩者邊有分別?

958 回覆
1 Like 1 Dislike
首先今季Full CG唔止3套起碼有5套
只係連埋閃閃在內有3套星期五深夜連續播咁解
我唔知你講嘅quality係指劇情定畫面定乜
只知有30幾個sponsor嗰套元永賽車係今季最垃圾第一候補
巴哈1.5/5 MyAnimeList 5.02/10
ED重播同一首歌係咩玩法
呢個位真係好失望don't know doing what
見佢OP隻CD都要拖到正式播先出
仲以為佢個純音樂ED到正式播會有驚喜出新歌
hi佢auntie連舊歌都冇
第2季就算劇情超神首先歌方面我諗完全唔駛奢望了
踩到一文不值?
我一直都話我接受唔到cg only
然後講到明係針對緊垃圾笨大慳成本
仲要係賣咁撚多週邊咁多額外收入都慳
Cg比手繪平就相信係客觀事實
相同質素我相信手繪會貴好多
而且用盡成本下手繪絕對會高質過cg
起碼今時今日技術日本動畫cg好難好過手繪

佢冇能力出到更好咩?閃閃賺好少咩?
佢有能力,平時驚課金同週邊個啲都唔少錢
連模型九唔搭八都出閃閃仲要長期賣斷市
明明夠錢但想賺盡所以動畫用cg再平啲
反正玩家會接受

其實呢幾年嚟各個範疇都見到笨大乜ip都渣到盡
用最低成本賺最多嘅錢
然後所有消費者都被迫接受佢啲仆街野
你自己都話3dcg一開始拒絕但無奈接受
如果你話唔gur人哋針對手繪定cg
咁我都好唔gur班人比笨大搵完笨仲要護住佢
然後動畫玩具遊戲所有娛樂市場都比佢玩死晒

見你咁大火氣我再講清楚先,我係針對笨大呢間企業唔係針對閃閃
你諗住買咩
無抽整理券唔知洗唔洗排到2,3點先到
全部有整理券嘅人買晒先到冇整理券嘅人兩三點到開始排都得
冇整理券嘅話係出邊同其他人傾計
等等下都3點
諗住買ひなな法被penlight同noctchill發光手環
淨買場刊輕鬆
SC動畫最大問題唔係個3D到
我認為係出係切換鏡頭同故事節奏到
愈後問題就愈大
或者可能係我SC一直都只玩game
冇睇過早期live嘅原因,共情唔到
就係一文不值
要求已經好低,要個正正常常偶像故啫
一集廿幾分鐘嘅完整故仔都寫唔好,加啲唔關事嘅畫面係做咩
最離譜係連畫面都做唔好,我未睇過一套動畫frame rate可以差過nintendo switch,op換頭呢個我網上睇先發覺,個導演最後一幕企喺到係做乜嘢,都未完,
佢cut咗個ed呀!
到底做咁耐啲時間用咗去邊

要同依家啲動畫比cg都算係叫低處未算低,但你人氣又唔係差,後台又bandai咁威,交啲咁嘅嘢出嚟,好令人失望囉
如果有ching去live經過秋葉可以去埋閃閃嗰展
御徒町站隔離
有等身立牌同埋office場景

酒啊
版友都飛哂
感覺蓮多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞