THE IDOLM@STER綜合討論區[260] 你覺得みーかわ,我認為みーかわ,兩者邊有分別?

958 回覆
1 Like 1 Dislike
遲來的動畫
唔係講笑,你捱唔到頭幾集都要睇後半幾集
幾舒服
戀鐘係咪鬼影變幻球
人手打都過唔到
新衫好靚
有三星円香真係好輕鬆
認真講既話イルミネ得 めぐる係陽角
相對bochi個個都陽
閃閃動第2集明明幾好睇MV又整得幾好
都唔明啲人點解咁吹毛求疵貶到一文不值咁
成集我唯一不滿嘅係ED
先行上映時已有所聞係巴比倫純音樂
我仲堅信佢一定係正式播時出新歌surprise mthrfckr
結果hi佢auntie同原本一模一樣
normal第一次打season 1都過唔到棄咗
L'Antica我又冇試過auto fail喎
係SHHis試過佢唔知bug定點明明set咗da或vi單突
然後佢唔知黐咩線升vo然後就炒撚咗
Fuck唔記得抽物販整理券
今日手動打咗noctchill新章終於明auto高機率炒嘅原囚
noctchill要大前提對方打過嚟啲技先會發動
season 1對手條bar最多都係夠挨到佢打過嚟兩次
兩次內塞唔滿自己條bar嘅話已經輸咗
因為手上自主練卡幾乎得noctchill SR但自己又用唔到自己
平時都係靠friend張自主練所以好少p noctchill
我仲以為noctchill一定SS唔到結果今日hard唔小心SS咗
手殘都係間中打下歌算
接受唔到全cg動畫
完全係笨大cut成本無所不用其極
你mv以外時間淨係人臉落返手繪都接受啦
但偏偏同你慳到盡
唔係針對閃閃而係針對笨大
完全覺得係垃圾嚟
四圍都要霸住個ip但淨係低成本出垃圾
仲要邊度都一班人為佢缺點護航
唔係針對閃閃不過係想抬高U149同嘥驚呀嘛睇你上個留言就知啦
思想仲停留喺上個世紀嘅老害
講到好似CG就一定係低成本手繪就至高無上咁
全方位貶低包括Pixar在內全世界所有CG動畫公司
冇錢冇時間結果崩撚到阿媽都唔認得嘅2D動畫多到數都數唔到
Full CG亦有唔少正嘢睇死你肯定連蒼鋼高分少女寶石之國都冇睇過
有得畀返A-1之類嘅做固然好但一定唔會有鬼滅嗰種高預算
就算唔崩畫面睇落去都肯定唔慌有錢然後到時你又屌佢畫面窮
我基本上淨玩驚
本身唔好蘿莉我連u149都係播完晒有人係咁叫我睇我先睇所以唔好話我抬邊套踩邊套
我輕量玩家唔清楚你哋cgss ml sc之間有乜牙齒印
我係針對笨大

你話冇錢會作畫崩冇Mv個啲我完全接受
但家陣係笨大
佢絕對有能力有大把錢去做
而閃閃本身人氣唔差笨大又係咁推佢
本身諗住佢ml慳完就閃閃全力
手繪十場八場mv
但出到嚟咁慳成本真係接受唔到
唔理imas圍內互片呢樣野
同季全cg動畫就咁數就有三套
單計第一集呢個quality你閃贏到邊套
我而家連歌都打唔到,前排更新完之後我打咩歌都係打十幾秒之後一定會lag一下搞到斷combo
我可能語氣重咗say個sorry
問題係明明Full CG動畫都不乏好作品手繪垃圾更是多不勝數
但你就踩到Full CG一文不值咁
唔關im@s啲咩派系blahblahblah事
單純唔gur你用手繪定CG呢點嚟雞蛋挑骨頭
起初公佈係Full CG我都是拒絕的
但睇完佢個建模尤其係果穂同原作2D相差無幾靜止圖呃得下人
我就接受咗佢係3DCG呢個令人無奈嘅事實
https://shinycolors-anime.idolmaster-official.jp/character/kaho/
btw ML一啲都唔慳架
ML個Pわかちこ聲稱ML製作成本係600部新車
然後呢個女人依家係im@s成個IP嘅最高話事人
咁閃閃動畫預算如果係低嘅呢個女人一定走唔甩責任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞