THE IDOLM@STER綜合討論區[260] 你覺得みーかわ,我認為みーかわ,兩者邊有分別?

958 回覆
1 Like 1 Dislike
多謝你條死毒撚肯嘥時間覆我
想呃 like咪直接出聲,無謂借我過橋

屌 成年人啦…仲做埋d小學生行為
為串我而串做乜9

無野好講,無野好串…咪無視
當然你要做小學生幼稚行為,無人阻止到你
死都要做d野證明自己
柒撚到呢……

做毒撚都有尊嚴架
你仲要唔係當事人 我覆個位,真心好撚尷尬
希望你瞓之前唔會諗返我講嘅嘢
唔係就好嬲 好嬲

如果你仲想串我本身覆人無謂,都係為做而做
咁你呢個行為本身就最無意義

希望你可以藉著利用我,彌補你現實世界串唔到人嘅機會
唯有係網絡世界上證明到自己
唔洗客氣

如果你仲想串我一樣係咁,只可以話上得討論區邊個都係咁
至少我未低賤到要咁嚟 證明自己先
多謝你令我知道呢個post入面,原來仲有更低層次嘅人
係咪我有錢,就可以將自己角色化,再同心儀嘅偶像一齊唱歌跳舞

其實星街作為一個藝人,可以同其他藝人合作有乜問題
佢同一個普通fans身處既位置本來已經唔同
好嬲好嬲

右邊新角邊個黎? 好靚
見到右邊咁靚想入坑了
Exactly 好同意
佢同灰姑娘合作係無問題
多謝星街令一堆V豚課金俾呢個就執嘅IP

你拎呢句出嚟係想說服我?定係要證明我錯要同意你?
我從來講過佢作為藝人,同CG合作有問題
亦無話過 佢唔可以做佢想做嘅事

一直都係嘈佢以合作夥伴身分,做私利私欲嘅事
不滿佢用官方授權嘅fan 姿態玩煮飯仔遊戲

講到尾都只係你唔認同我所講嘅,覺得咁做無問題
咁你咪繼續呢個立場,無人阻止你
但你再講落去 有乜意義?
我覺得地球係圓,你覺得係平
係咪要完全說服我先滿意?

我對呢件事有不滿,唔代表反對合作本身
我對佢做呢件事不滿,亦唔代表我否定佢成個人
由始至終都只係對一件事入面嘅
一小部分有不滿
如果我反佢,由公佈合作day 1已經屌柒佢

你係咪可以唔認同我講嘅嘢?
我係咪一定要同意你講嘅嘢? 唔係

佢有無權力,係灰姑娘做佢想做嘅事 係一件事,
CGSS運營允許配合又係另一件事
我點睇點諗係一件事,
你點睇點諗都係另一件事

除咗官方做決定,從來無人有能力同資格插手
我作為fan,係咪有權力干涉?唔係
但我作為fan 係咪有資格出聲 有怨言?

星街可唔可以,同楓姐合唱新曲? 可以
運營授權 fan無權阻止發生
但可唔可以對呢件事有不滿? 可以
所有立場團體包括運營 一樣無權阻止有人有怨言

價值觀唔同,無需要達成共識
你唔需要理解我,我亦唔需要改變你思想
右邊係嚟自hololive嘅vtuber,叫星街すいせい,今次CGSS合作角色嚟
井多少少
咁你想講野你自由黎,但我應該都有權去問點解?
見你話自己楓P但講到自己個推去同人合作=做雞咁先認真問

明明佢有同其他人唱歌,好似今日先講同涉谷凜合唱stellar stellar
但點解一同楓唱歌就變左私利私欲放到最大
定係合作果陣同自己個推同台就=私利私欲?
我唔係楓P 未蠢到係呢個post講自己支持偶像嘅事

包括你在內,加樓上個幾隻V豚
洗唔洗咁緊張,自己偶像俾人講幾句就衝晒出嚟
浪費時間捍衛宣傳,倒不如繼續投SC課金支持你嘅V

老實講過咗4月,相信無人會再提及holo V
你有你嘅追liver生活 我哋只係合作期間先有相交重疊
講咗好撚多次無反你偶像,係咪要全肯定星街所有決定先滿意

其實你咁做有乜意義
你自己清楚知道星街係楓P,你2日前仍已經留言講我講乜
好多野都心知肚明

我講咁多野 都只係有班柒頭亂屈我
除咗講你星街私利私欲,佢做乜都唔關我事亦唔影響我
我唔支持 你holo偶像做嘅決定,唔代表我反佢
你可以安心去返隔離V post
原來唔係楓p嚟唔怪得咁大膽話牙楓係雞啦
欣賞你
又唔係我講佢做雞接客在先 關我撚事
我都欣賞你特登係隔離V post走出嚟
每句覆我比反應 有心啦

建議你留返d精力 準時睇班阿姨係紙片人後面實況比較有意義
佢地仲要靠你送SC同點擊率,買禮物俾男朋友
估唔到可以喺P口中聽到紙片人三個字
七傷拳嚟
唔夠班V當你提款卡咁傷
記得準時課金,阿姨下個月靠你份糧啦

一畢業引退,就用你上貢筆錢同條仔過下半世
但你人生直接無咗一半意義

況且我又唔係男人 唔洗當動漫女真人J
灰姑娘執咗,少咗個興趣 多返筆錢買手袋
你講咩對我都零傷害 知你盡咗力
返工前記得沖涼洗頭 好油哦peko
有𠹌病
由你把口講出嚟嘅嘢冇一句唔係臭嘅
學乜人講尊重
已經分唔到係假膠定真病
好嬲好嬲 嬲完記得準時返工
一陣遲到扣人工,連作為V豚嘅唯一價值都無埋

尊重希望班阿姨有當你係人尊重,而唔係提款機領錢先
連呢句都唔係我講先 你入我都無感覺
就好似班V 睇你SC留言咁

你隻人型豬毒到出油,咪乜都臭囉
好彩V唔係見真人收錢,一陣d豬油滴晒落銀紙度
叫佢仲點做戲 好彩人哋有男朋友牛郎安慰
唔係日日開台,對住你堆肥膏 真係多多錢都要睇心理醫生

我覆埋你呢次就唔覆
呢個任務留返俾你最愛嘅V做
當然佢哋睇唔睇你留言,讀唔讀出聲就另一回事
你拎串我嘅時間,重睇佢讀你留言打飛機仲好過

反正班阿姨係你人生唯一寄托
你追擊佢哋d真hater仲好過,可能見到你咁做會開台多謝你

雖然人地少你一個唔嫌少,唔知你乜水都照有錢收
剩記得邊個帳號定期過錢咪夠

今日之後 唔洗再嚟啦
我同你互動,可能仲多過班V 一年同你有嘅實際交流

請你死返去V post,繼續打一堆阿姨睇唔到唔在乎嘅廢文
每日一課金證明自己作為V豚嘅忠誠度
直到你死 佢退休為止
不過我講唔講 你都會照做
コロンビア:諗多咗

多咗人推PO係好事
成個post好長有冇TLDR打到去邊
岩先先睇到
想問下仲有冇day1多
見咁耐無人覆
放咗比架仔
咁岩見推左上黎望望先見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞