THE IDOLM@STER綜合討論區[260] 你覺得みーかわ,我認為みーかわ,兩者邊有分別?

958 回覆
1 Like 1 Dislike
我照帶kb
我都係呢隻
再加把異次元
官方細棍
MixPenla
近排新出用鈕電嘅KB
一係螢光棒
懷抱以後event出禁既心情偷雞帶入去
我反而係唔慣佢地講野個節奏 疾疾下咁
家陣睇動畫唔使重現返玩game果種對話feel呀嘛
拉人入團自我介紹果下又無bgm
搞到半成品咁
講唔通
如果3D+mocap, 加多幾frame唔會花咩人力物力, 又唔係手畫
見台仔傾, 佢地係好似特登做到咁
成集啲bgm都係同一個tone 一係就無bgm
角色介紹又淡白 睇番事務閃閃第一集 真係差幾十個lvl
獨立mocap係講緊live平常劇情唔知有冇
fps低係日本CG動畫通病
佢地唔知黐咩線硬係要用3D重現2D手繪嘅十幾fps
所以日本CG動畫一直被詬病連大陸都不如
老實講已經順過唔少早幾年嘅CG動畫
尤其是同時段前後各有一部CG動畫連住播特別睇得出差異
我又冇留意BGM有咩問題喎劇情展咁慢想要咩tone嘅BGM?
就平淡如水呀開頭係咁架啦
仲有座底23集喎話唔定會好似命運石之門咁
頭12集食之無味棄之可惜第2季忽然變神作呢
事務閃閃故事時間點唔同我覺得比較並唔恰當
呢套嘢鍾意睇嘅人會好啱睇
SCSP 水組produce chapter 2 hard auto係唔係唔會過到
試咗好多次,連第一次audition都過唔到
normal都過唔到
唔用3星樋口/2星透招回避效果*5倍appeal技都唔知點過audition
又一年412
咁就6年
睇住佢起起伏伏到終於動畫化
今晚仲要係アンティーカ回
好似又返返去6年前咁
你冇講錯,呢套卡通片就係比6年前嘅你睇
仲以為係我問題 normal初見都卡住係s1
拎ML動畫黎攻擊閃動畫又係另一回事了
412桑乜L表示都冇
ノクチル本身就好依賴idol技能
ノクチルauto過唔到好正常
因為個auto好蠢唔識援掃哂啲回避發動出嚟一嘢爆發應該
其他unit好直觀出卡=加條bar所以基本上都過到
ノクチル我係連自己手打都玩唔掂
アンティーカauto又係間中fail,成功都係底分多
ノクチル其實好撚勁 某程度上1cost=1.25倍unit appeal(單人5倍) 但前提真係要有idol skill
之前一直以為得3星円香有果招但我抽唔到,啱啱睇先知原來2星透都有,咁啱有果隻,今晚返去用透試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞