巨商2023回巨心得5

591 回覆
6 Like 10 Dislike
2024重有傻鳩出嚟話國巨要打冥石起家
啱嘅 冇玩咁耐 生態唔update 都唔出奇
但係系統設定同server地理位置問題 覺得比較難有機會改善
如果近幾年有咩重大改變嘅歡迎國服玩家指點下
而唔係係度得啖笑
你扮咩姐
你個傻閪吹國巨個陣時都講左不下10次國巨可以靠冥石賺錢起家啦
有興趣可以追返上一個post 同上上一個

有曬國巨打咩農錢出神獸
之後出天王 之後打咩農錢都有
仲有掛機隊

比較少係國戰 攻城呢類教學 通常有份玩都有野拎
我自己就排開神根+一隊手動打神仙谷/海賊洞
打撚左成年都仲打海賊洞就知唔課金幾肝
巨商仲有到唔好就係啲任務冇得追蹤

隔一排冇玩就唔記得啲任務流程
記得你貼過啲神根數量 ching依家兵陣如何 仲係咁肝?

淨係問一樣,點品係咪依舊綁定,要交易只能每日轉3件?
一日轉一件, 等錢洗就開勁多ac每一個都轉一件
我冇乜課金就多數打根掉店換錢
娃娃+朱蒙輕輕鬆鬆掛機
唔出朱蒙可以試下金巨馬弓隊+娃娃 算平又掛到
都係掛根買封珠
以下既言論都係以個人半年多d經驗來講(2024/6/16 ~ 現今)
我嘗試將師兄既言論分幾點 然後逐一討論
紅色代表事實fact 黃色代表意見opinion 綠色代表無法確定undefined

1. 國巨一樣有掛仔 賣幣

回答:國巨的確存在外掛,我都捉過兩個。一個係藏身處中間Samun,一個係神仙谷左面pond Turtle。
而外掛類型都唔係台巨主流既日本妹外掛,而係腳本。
我定義日本妹外掛為可以狩獵怪物that 遠超過自己戰力,係違反所有巨商玩家既認知,會一致認為呢個人係外掛。
至於腳本為同戰力乎但違反人類行為邏輯,大部份舉動都係由電腦代替執行,普遍都係無止境咁farming,易佢密佢又唔識得應你機等等。

回答:至於掛仔賣幣呢個就無從得知,至少係我半年經歷,從discord 角落生物團(角團)、技術交流討論區(技交) 同 巨商-綜合交流群discord(台谷),都無聽聞過外掛賣幣。但有見聞過因為同kk買野封cash trade,比人呃錢偷裝等事件。

另外都想知道 師兄係點樣知道個個係外掛,從咩途徑得知呢?
同埋又有無證據呢?
教識大家判斷,點樣避開買到可疑既巨幣,相信都係造福緊呢個國巨社群。

2.
玩家人數差幾皮&買賣裝要預左等返357日

回答::以下係我主觀既睇法,首先玩家人數呢個概念應該點樣定義同觀測?
no argue既就一定係「唔計分身剩係計正身玩家既人數」,但點樣觀測同取得準確既數據呢,作為一個普通玩家相信就好難拎到了。所以我嘗試利用街市人數同我本身既經驗去回答呢一點

根據魂牽夢縈既呢一條影片,時間4:12可以觀測到街市人流既數量
唔知咁樣係多定少?同埋係同邊一個ser做對比呢?
韓巨/台巨/熱巨/浪巨/大巨/暴巨?
source:https://www.youtube.com/watch?v=l5gQ-ARkcSk

另外本人既經驗就係神仙谷、帝陵既人流 以下都多人到仆街 同 相信係正身 同 溝吸手(可能係分身 亦都可能係其他人正身)
神仙谷地面:(boss)Ram chae hwa, Iron crutch Li, 狐娃
(怪)火槍水槍池龜三尾
日/月天:(boss)妖刀姬、、xx神、夜叉
(怪)童子、風蛇、百眼、婆婆
帝陂:魚人、五門

3. 有delay - 單人冇事 但組隊就hihi 準備一世單機刷怪

回答: 的確組隊出技係存在住delay,個人來講 自己同自己組delay會比較小,自己同其他人組既話delay會大d。唔肯定係國巨先有,台巨、韓巨有無同樣問題。

回答:。。。只可以講呢個係個人選擇,有人會選擇合體升lv,因為組隊打怪有經驗加成,而且入怪易暴走清怪又快,整體效率都提升。加上我見近年都有唔同副本係可以組隊一齊玩。例如,齊天大聖同黃帝等等。都唔係一世單機刷怪既

4. 活動少 升lv慢

回答:Indeed. 相對起韓服每個月兩個活動咁濟,國巨的確係少d活動。
我都希望gm可以搞多d

5. 唔想益掛仔 但課金買點品換巨幣麻煩(信用度鎖/點品綁定無法交易)->最後都係同人買幣最快最平(結果都係掛幣)

回答:呢一段我覺得係滑坡謬誤,前提已經假設左賣家係用外掛 或者 佢賣既錢唔乾淨,然後乜乜乜
咁其實你留意市場,你都可以睇到邊d人賣既錢係乾淨既

回答:
我初到國巨個陣都比呢樣野嚇親,原來有個咁既規定,商城買既野會係untrade不可交易,如果要轉做可易既就需要70信用度角色去轉可交易。我覺得最煩既地方出印象個陣,因為要轉成n粒封珠封書。其餘時間,我都會欣賞呢個設計,佢可以將大部份點品由不可易轉做可易。例如,今次活動簽到任務送不可易解封符,然後佢可以轉做可易,咁大家都可以買到d平既解封符。而且佢抽經獲得既裝備都係可易,據我所知台巨唔係。

6. 帳號買賣極不安全⚠️ 國巨gm 只認注冊時所用電郵,找回機率極高 -> 退坑帳號難賣,入坑買帳亦唔安心

回答:我相信邊一個服買帳號都係一件存在風險既事。唔通其他巨商就出現昆狗既情況?據我所見,玩左半年都未見到有人買帳而比人呃錢。眼見團友買賣帳號成個過程都好順利。但係技交有聽聞過一單happyfish事件好似同帳號安全有關,但對於來龍去脈唔係咁清楚,有認識既師兄可以幫手補充一下。
另外都在此提醒大家,買帳號記得買d連email密碼既帳號,去保障自己。

7. 國巨係適合慢節奏 鐘意單機 預玩357年既人玩 想課金快速完夢既 三思

回答:因為雙經活動比較少,升lv的確係慢過台巨。但唔代會玩得慢,決定遊玩節奏最大既條件係你有無錢

2. [quote]玩家人數差幾皮&買賣裝要預左等返357日

覆少左「買賣裝要預左等返357日」
呢個都係睇錢同你所在既community夠唔夠廣,開一d比市價低既話係一定預收耐d。如果你高價收既話 大多數都有貨(變身武器、星座、凶武、神獸武、天王武、外形等等)
高質回覆
巴打讚
我真係無咁嘅心機講咁多
龜池哥個仲係度咩 以前我知 女神係

明既就明
我講嗰陣都4年前 你嗰傻閪而家先搬出嚟講
你唔好十年後再講?
4年前你老母閪咩 上個post 前個post為左狙擊台巨想拉埋國巨落水
弱智仔
搵唔到嘢講就屈我教人國巨打冥石
樓上國巨師兄分析太全面
國巨全方位屌打台巨
而家台巨啲傻閪講嘢都開始語無倫次 猶如弱智
分析下優劣
巨錢價
國巨 13✅ 大商人 10✅ 台巨 6.5❌
升LV速度
大商人✅ 台巨 ❌ 國巨❌
點數價 : 遊戲幣
大商人 ✅1 : 0.5m 國巨 1 : 1.35m ✅台巨 1 : 3.7m❌
裝備保值
國巨✅ 大商人✅ 台巨❌
打寶價值
國巨✅ 大商人✅ 台巨❌ 台巨外掛量產✅
外掛人數
台巨✅ 大商人❌ 國巨❌
耐玩程度
國巨✅ 台巨✅ 大商人❌ 冇改版等執笠
台巨甘多外掛 你個賤種仲嚟宣傳台巨冇外掛
台巨傻閪淨係踩國巨私服垃圾 從未講過台巨有咩好
收皮啦白卡佬 有人講過台巨無外掛咩
你真係on99
我剩係係依個post#440都已經搵到你個傻閪講過
繼續死撐 我睇緊
甘仲有9次呢?
#440很明顯屌緊上面嗰弱智仔老作 你都一樣弱智仔
傻閪先玩台巨外掛服
台巨弱智仔又企圖轉移話題
你鬧樓上嗰位師兄國巨雲玩家
而家有國巨玩家出嚟平反 你個傻閪唔應人?
幾年無玩唔係雲?
我從來無評論過國巨,我要應d乜?
樓上有巴打好有心機講哂國巨宜家咩情況,點似得你個白卡佬日日係到鳩up
你咪就係識騎劫個po洗版囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞