巨商2023回巨心得5

591 回覆
6 Like 10 Dislike
呢個post係懶人包for退巨一段日子/好耐之前玩過巨商既人睇 歡迎大家交流指正下

神獸:朱雀/白虎/青龍/玄武
呢4隻可以合做麒麟再上天王
基本上如果想玩到依加版本既新野 天王基本上係必備係爭在揀邊隻 當年封印書因為係要抽所以合一隻馬(麒麟)係超貴 依加商城已經可以買

天王:雀天/虎天/龜天/龍天 (麒麟+1神獸)
呢4隻冇話邊隻勁啲 大家功能上唔同
雀天:高傷/打王/刷兵快/朱雀易升
虎天:刷兵最快/坦
龜天:可坦可輸出/多數用黎掛機/升lv慢
龍天:天地通殺/前期廢+裝貴

簡單黎講雀天虎天起手係最合適 因為合龍天同龜天分別要青龍同玄武都比較難升 所以多數都係用天王帶

冥王:凶獸 > 覺醒凶獸 > 冥王

日冥:坦/頂晒天地怪/打王
台冥:召隻坦可以引怪打佢(刷怪升lv用)
明冥:配合虎天陣輸出可對空
朝冥:龍天陣用 對天降抗
印冥:天地降抗(可疊陰念)

印冥比較特別係印神獸再合

傳說將帥:4隻二轉/三轉將合做一隻 功能有好多 可以上52巨商睇翻 有刷怪/抗王/輔助等等

屬性:風剋雷 雷剋水 水剋火 火剋風

巨集:用Mouse粒制set好晒 禁一下自動打

Server:台巨/國巨/熱巨/大商人

4個都玩過 4個都有優缺睇你要咩
台巨:最新/開始多福利/多外掛/升lv慢
最頂唔順係啲外掛…掛到其實打料賺既水位少左好多… 唔明GM點解唔搞搞佢仲有啲大團公然收外掛幣賺錢
市場價$6.5彈佢地就$4.5可以同外掛商攞貨

國巨:冇外掛/價格穩定/英文
我玩果陣點品不可易 升完信好似都係只可以解一樣 所以成個節奏好慢.. 但如果長玩可以考慮 等國巨巴打補充 我唔算熟

熱巨:版本太舊/可玩雙天王/物價爆晒/私服6-9倍經
應該係大陸人主理 現階段唔建議

大商人:版本最新/物價穩定/升lv快/私服
大商人私服都係6-9倍經咁上下 今次退巨玩佢 比較岩啲翻工冇乜時間既人玩(我)合天王唔洗300幾HKD就可以了 岩比啲完夢既人試一試 版本同台巨一樣咁新 咩人搞出嚟大家明啦

我都係多次入巨退巨 每次都冇玩到最頂 今次回巨share下 (今次主要係台巨+大商人)有人睇我再講多啲

歡迎大家留言分享/指正 小弟廿年前800Gash月費開始玩(雖然玩唔勁)歡迎吹下水
大商人要課金先有得玩
強帖留名
騎劫左原po
國巨多唔多人玩?仲有冇以前港巨大田嘅情景
遊玩人數係咪台服>>>>國服>>>>>>>私服
見人開台玩私服,周圍都無人,好似單機game咁。國服市街有少量人
台服就企滿人
要前港巨大田情景要去台巨先有
仲要改哂內容 笑死 自己開新po驚無人理
好多玩開私服既都轉曬去玩正服
傻閪先玩私服
咁台巨吸引啲 雖然有外掛 但巨商少人就唔好玩
ST團好驚比人講?
真 同台巨版本一9樣 人又小
自閉仔先會玩私服
要玩一定喺玩台服
入團一定喺入ST團
ST團在線香港人500+ 非常熱鬧
大巨唔係權3版咋咩
大商人已經唔係多人玩,點解仲拆多個暴巨出黎?
魔改版 可以4天王 經驗倍率高少少?
本身入面d傻閪都好難散貨依家做埋孤兒仔
好難散貨
人地賣$9彈你就係要賣$10
趕時間就賣$8喇
收爹啦9up佬 又話gm同你講9月中 圖都無張
S乜野t團 我不嬲國巨 圖都有

笑鳩你騎劫人地個po仲要自己改內容

你係型就自己開個新po啦
仲有啲大團公然收外掛幣賺錢
市場價$6.5彈佢地就$4.5可以同外掛商攞貨

加兩句事實就話騎劫咗原PO
我國巨夠有ac 我都喺國巨人
人大咗唔好晒時間係打機到
台巨改版
有啲同意
仲玩依啲舊game 都唔知做乜
咪係
細個都好迷巨商
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞