[I/A/PC]Shadowverse闇影詩章[20] 天下牌組 唯快不破

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
係咪應該呢兩日會講nerf咩卡
定係今次會無任何改動呢

佢再唔改魔將
我就真係整返套中速死

中速死遇到快吸好惡打架

利申快吸 解唔到死祝輸左三場
魔將 豪拳 緋劍 都nerf
■概要
預定於8月30日實施的伺服器維護時,進行以下調整:

‧巫師專用黃金卡「魯納爾的魔法師‧普麗絲」的進化前能力變更為
「入場曲 給予1個敵方的從者與「自己手牌中的其他中立卡張數」等量的傷害。」

‧死靈法師專用傳說卡「魔將‧赫克托」的進化前能力變更為
「入場曲 死靈術 8;召喚2個殭屍到戰場上。無關死靈術是否發動,到回合結束為止,給予自己的其他從者全體+2/+0與突進 效果。」

‧吸血鬼專用青銅卡「豪拳保鑣」的消費變更為
消費5

‧吸血鬼專用白銀卡「緋色劍士」的進化前能力變更為
「必殺 
入場曲 給予1個敵方的從者2點傷害。回復自己的主戰者2點生命值。」

因上述調整,8月30日伺服器維護過後,於限定期間內分解「魯納爾的魔法師‧普麗絲」、「魔將‧赫克托」、「豪拳保鑣」、「緋色劍士」時可獲得的紅色乙太數量將會有所變更。
hector同緋劍都仲係好撚勁
中立巫可能會放少一張普麗絲 好似冇咩分別
hector同緋劍都仲係好撚勁

變返正常強度 魔將軍nerf得幾好 至少小怪鋪場仲係有威脅性
仲唔到跳費龍上位
仲唔到跳費龍上位

中立龍又返嚟囉
緋劍都係好勁
豪拳咁樣係咪斬死左
豪拳咁樣係咪斬死左

5PP用緋劍唔洗用佢 但係張卡其實都仲係好勁 放其他職唔計垃圾皇都好有用
終於肯nerf mgg, 新set 吸血廚卡3連星都nerf 過晒

btw 好似話6彈出卡方針會改喎
終於肯nerf mgg, 新set 吸血廚卡3連星都nerf 過晒

改又點 你出廢卡我咪用番舊卡 你出新卡太勁咁舊卡又廢哂 想點改?

改又點 你出廢卡我咪用番舊卡 你出新卡太勁咁舊卡又廢哂 想點改?

無咁多新收頭卡我都想知點玩
btw mgg 6-7月已經喺nerf 條list 度, cy 係咪on9
留名等睇新環境

btw mgg 6-7月已經喺nerf 條list 度, cy 係咪on9

mgg 4-5月已經橫行啦
不過果陣叫做有龍撚同主教頂住
cy咪有藉口唔nerf

之後深淵屈到一職獨大
玩家又少左 唔到佢唔nerf虹
咁開左先例 而家咪nerf mgg
岩岩先醒起唔記得碎深淵
換番7000水番黎先

cy咪有藉口唔nerf

之後深淵屈到一職獨大

最不爽係cy 識預防性nerf 白雪, 但mgg? wfc

cy咪有藉口唔nerf

之後深淵屈到一職獨大

最不爽係cy 識預防性nerf 白雪, 但mgg? wfc

7月使用率同勝率低=唔洗理住
岩岩先醒起唔記得碎深淵
換番7000水番黎先

依家控吸會放
如果豪拳5費會唔會變545 如果唔會真係垃圾
岩岩先醒起唔記得碎深淵
換番7000水番黎先

依家控吸會放

玩先合番 冇蝕
如果豪拳5費會唔會變545 如果唔會真係垃圾

唔會啦 一放直3傷wo 好撚勁
快蛙皇好波
主教係咪仍然要收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞