[月供股票] 2017年8月

606 回覆
11 Like 1 Dislike
Lm
2800 而家入?

有冇睇標題
2800 使唔使放d/減少買入金額?
好耐之前睇過post 話跟平均PE 做買賣
但詳情唔記得左

咩料 我岩岩改左月供多一倍

貴喎

你知仲月供黎做乜

我見佢連續2個月都升 諗住入多少少
同埋都想加大個月供

升就入 你咁樣買股票輸少當贏 追下post 先啦你

我淨係月供 無另外玩
改左金額之後都唔會減返一路keep住

可以參考下
有供1號仔賬面回報麻麻原本想換馬
睇完安慰好多
越秀信託點睇?用黎收息好嗎?

可以參考下
睇完安慰好多

原來中電都升左21%
長建
煤氣

中電,走寶
長建
煤氣

中電,走寶

公用股嚟講算高增長
新手幾問

1. 如果我供左2手 想走人 係咪隨時可以沽出去?

2. 如果係派息前沽出左 咁派息仲有冇我份?
新手幾問

1. 係
2. 無
新手幾問

除淨後沽就有得收息

可以參考下
睇完安慰好多

長建
煤氣

中電,走寶

公用股嚟講算高增長

晏啲加去南商問取消舊月供,加新組合會唔會影響個三年免佣

諗緊加埋中電入去個組合度
長建 - 3500
煤氣 - 2000
中電 - 2500

唔得就由佢
通常每個月供幾多?
中銀每個月$50 手續費好貴,賺埋都唔夠俾手續費,碎股又難放

弱智仔

請問 7月同 8月 中銀月供盈富 幾錢買入啊?

7月 26.4
8月 27.8

thanks
長建
煤氣

中電,走寶

公用股嚟講算高增長

晏啲加去南商問取消舊月供,加新組合會唔會影響個三年免佣

諗緊加埋中電入去個組合度
長建 - 3500
煤氣 - 2000
中電 - 2500

唔得就由佢

我之前試過好似冇影響
如果之前係用中銀acc扣數 而家想轉用返中銀信用卡扣 應該點做?
如果之前係用中銀acc扣數 而家想轉用返中銀信用卡扣 應該點做?

開新plan
LM
其實月供股票應該用咩心態去買?買股市等升值?收股息?買左既跌價又應該點?
其實月供股票應該用咩心態去買?買股市等升值?收股息?買左既跌價又應該點?

我自己, 當儲錢, 好過擺戶口。

Padron3000, 主要黑胡椒味,中意既會好中意 單支7蚊美金定價原來非古黎講已經叫中高 食開古巴既朋友應該打晒突,同有一樣野padron好似都有人講唔放得好快走晒味呢樣野我唔清楚但想成盒入手既話要留意存放空間
對唔住回錯post

我自己, 當儲錢, 好過擺戶口。

但係有機會貶值
其實股息重要嗎?炒股應該冇人會care 股息,長線投資就點睇股息呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞