[月供股票] 2017年8月

606 回覆
11 Like 1 Dislike
依家手上只有一手66 $44.4買入。 果陣林住買一手匯豐覺佢貴一直拖結果依家佢70幾。其實林住直接一手手買既都升。

我等⋯⋯⋯⋯

呢個係月供post 巴打入錯post?

開頭林住月供的⋯⋯
中銀月供50蚊全包
匯豐而家25蚊就得
中銀月供50蚊全包
匯豐而家25蚊就得

包埋存倉費?股息費? 其實手續費既討論有啲多 中意用邊間就用邊間啦
電能今日除淨
各位巴打

因為我岩岩出黎做野 錢唔太多
所以打算下年1月先開始供2800盈富
打算第一個月供10000蚊先 之後每月2000

過多一兩年 人工加左或者錢多左就供埋66狗鐵
或者加供

呢個計劃大家覺得好嗎?

同我入唔到tg group 有無巴打add到我
https://t.me/oreoyoga

咁你不如,每月$3000 or $4000,
成本先至平均到
如果你第一個月買貴左,咁你個平均價有排都唔可以拉返底。
請問月供比手續費直至供到一手/兩手後
都係只交$50手續費全包?
或者一手會另外計手續費而唔再係月供計劃內?
唔該巴打
唔該巴打

完全獨立兩個倉
電能今日除淨

本來諗住炒除淨
但最後覺得會輸而冇做

好彩你無炒,我諗起馬跌反3,5,7日先,$7.5呀

lucky u
請教巴打,第一個月開始月供,買左6號,statement話股價$78.3買入,
但佢都無上過去$78.3,係咪銀行搞錯定我自己發雞盲

戶口唔係我嘅,無咁快可以打去問...唔該
請教巴打,第一個月開始月供,買左6號,statement話股價$78.3買入,

日期 開市價 最高價 最低價 收市價
2017-08-11 78.00 78.45 77.70 78.10
2017-08-10 78.40 78.75 77.70 78.10

有上過呀

點會無上過
你睇除淨左個價就無
原來係我智障,唔該巴打,咁除淨日前買即係搵自己笨柒?
同埋邊個網睇股價方便啲,我睇aastock唔係好搵到除淨日前個價,可能我唔駛搵
同埋邊個網睇股價方便啲,我睇aastock唔係好搵到除淨日前個價,可能我唔駛搵

第一次買股票?
其實煤氣業績根本追唔到送紅股個步伐,而佢又維持原有嘅派息,只會不斷推高派息比率,而家仲有40%可以推,各位巴絲點睇?

P.S. 個人覺得加嗰4.6%作用不大
唔該巴打

供到一手後 會加$10 如此類推

第一次買股票?

股災警號
66明天除淨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞