[月供股票] 2017年8月

606 回覆
11 Like 1 Dislike
有冇人comment下2638 6823呢兩隻高息股

2638有利潤管制 預佢會減少派息
6823龍頭股 業務穩定 冇得輸

兩隻都係SS
同一般股票有啲分別

今日睇到呢段新聞,咩原因咁多人沽盈富基金?
因為見恆指跌覺得盈富已經升到盡?

唔係好明

兩隻都係SS
同一般股票有啲分別

http://www.thechinfamily.hk/web/en/financial-products/investment/stock/listing-formats/stapled-securities.html
呢度幾清楚

兩隻都係SS
同一般股票有啲分別

http://www.thechinfamily.hk/web/en/financial-products/investment/stock/listing-formats/stapled-securities.html
呢度幾清楚

想問下巴打們之前供落放淨啲碎股想放埋佢 邊到放最好
放左係citi 唔夠一手
射左boc手續費會唔會仲貴過放市價盤平左既差價?
6號同2800都有
通常每個月供幾多?
中銀每個月$50 手續費好貴,賺埋都唔夠俾手續費,碎股又難放
通常每個月供幾多?
中銀每個月$50 手續費好貴,賺埋都唔夠俾手續費,碎股又難放

我月供$14k

Btw, 考唔考慮做定期?

請問 7月同 8月 中銀月供盈富 幾錢買入啊?

請問 7月同 8月 中銀月供盈富 幾錢買入啊?

7月 26.4
8月 27.8
2800 使唔使放d/減少買入金額?
好耐之前睇過post 話跟平均PE 做買賣
但詳情唔記得左
但詳情唔記得左

咩料 我岩岩改左月供多一倍
但詳情唔記得左

貴喎
但詳情唔記得左

貴喎

你知仲月供黎做乜
如果打算每個月用6000蚊月供
係咪連手續費都蝕埋
但詳情唔記得左

貴喎

你知仲月供黎做乜

我見佢連續2個月都升 諗住入多少少
同埋都想加大個月供
通常每個月供幾多?

有追post?呢個世界係冇免費午餐
但詳情唔記得左

貴喎

你知仲月供黎做乜

我見佢連續2個月都升 諗住入多少少
同埋都想加大個月供

升就入 你咁樣買股票輸少當贏 追下post 先啦你
如果打算每個月用6000蚊月供
係咪連手續費都蝕埋

係呀,蝕撚晒架。
想問下巴打們之前供落放淨啲碎股想放埋佢 邊到放最好
放左係citi 唔夠一手
射左boc手續費會唔會仲貴過放市價盤平左既差價?
6號同2800都有

放落馬桶啦
有冇人用一通月供?
我較左月月供由今個月去供到下年5月
佢扣左我9*$5= $45 服務費
但我聽之前一通係有得免佣
但打上去問話月供無哩個優惠
你地係唔係唔set 月供個function 每個月自己買定點?
請賜教
有冇人用一通月供?
我較左月月供由今個月去供到下年5月
佢扣左我9*$5= $45 服務費
但我聽之前一通係有得免佣
但打上去問話月供無哩個優惠
你地係唔係唔set 月供個function 每個月自己買定點?
請賜教

冇免
南商月供又黎3年免手續費
好進取

有冇人可以邀我入

想入

x2

可唔可以邀我入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞