[月供股票] 2017年8月

606 回覆
11 Like 1 Dislike
有無試過中銀沽股,如果月供想沽幾隻手續費係唔係獨立計?

用自己戶口試下沽咪知(唔係真係叫你沽呀下)

試過,一隻隻咁放所以先問你地係咪用電話放先得?

用online banking 試
你試下放碎股同一手,睇下收幾錢
thanks 清,因為想走各半手既2800同隻廢物388,我聽日問問中銀

半手盈富嘅佣金(100蚊)佔沽貨金額1.428%...你有冇計過數。。

另外何解388係垃圾?

半手都賣蝕返轉頭, 急套現?

我知半手賣手續費貴,所以夾埋半手388賣,唔知得唔得
想拎返d錢轉買700

半個蘋果加半個橙等於一隻香蕉,你識條鐵咩

屌你老味笑鳩左
今日10號要扣錢喇,唔知又搶貴幾多

北韓單嘢煲兩煲 話唔定入到平貨

應該可以
大市跌400幾點而家
供緊
中電 2000
地鐵 1000

黎緊想供多1000
諗緊建行定領展好

我認係窮撚供得唔多

問自己買建行為乜,link 為乜
供股票唔係打機

你睇咗年報未?

為收息
跌?未驚過,最好快d股災跌50%慢慢入平貨,買指數話之你跌80%
越跌得甘,將來越賺得勁
有無試過中銀沽股,如果月供想沽幾隻手續費係唔係獨立計?

用自己戶口試下沽咪知(唔係真係叫你沽呀下)

試過,一隻隻咁放所以先問你地係咪用電話放先得?

用online banking 試
你試下放碎股同一手,睇下收幾錢
thanks 清,因為想走各半手既2800同隻廢物388,我聽日問問中銀

半手盈富嘅佣金(100蚊)佔沽貨金額1.428%...你有冇計過數。。

另外何解388係垃圾?

半手都賣蝕返轉頭, 急套現?

我知半手賣手續費貴,所以夾埋半手388賣,唔知得唔得
想拎返d錢轉買700

梗係夾494 半手平咁多
用渣打唔好?

巴打開戶未, 我都諗緊, 好似中銀最好,

本身有渣打ac 唔想又開其他戶口
不過銀行黎講中銀應該最好
供緊
中電 2000
地鐵 1000

黎緊想供多1000
諗緊建行定領展好

我認係窮撚供得唔多

問自己買建行為乜,link 為乜
供股票唔係打機

你睇咗年報未?

為收息

收息可以買405/900/2388/3988/3/778/388
問買邊隻之前應該要問下自己你知唔知823 同939做咩生意, 知唔知派嘅息究竟點黎

823同405比我都係對前者有信心啲,不過隱憂係之前領展賣咁多資產唔知是好是壞,置富我行佢紅磡間商場靜英英 不了(我認呢度好主觀)

900真係唔知咩黎唔敢掂

中銀香港我都有諗過,或者可以再研究下佢同建行之間揀一隻

3號好多人都供但我已經供緊隻2仔

388唔考慮
香港地因為有入場門檻(逐手唔係逐股)
有人用月供慢慢儲貨,其實又唔需要100%等到10年20年後先放既

平均成本法既盲點係只教你買入,但從來冇教人點賣出
跌?未驚過,最好快d股災跌50%慢慢入平貨,買指數話之你跌80%
越跌得甘,將來越賺得勁

我等緊佢大趺
最好去番兩萬點,冇晒班新手

2萬唔夠
跌到8000點就發達了
香港地因為有入場門檻(逐手唔係逐股)
有人用月供慢慢儲貨,其實又唔需要100%等到10年20年後先放既

平均成本法既盲點係只教你買入,但從來冇教人點賣出

哩個方法預期唔會賣出,只會一直儲到入棺材果日
因為你退左休都係靠存股黎收息 被動收入

唔知 1同1038係30-40年後會變成點呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞