[月供股票] 2017年8月

606 回覆
11 Like 1 Dislike
3號。 14.560入左兩手
其實煤氣業績根本追唔到送紅股個步伐,而佢又維持原有嘅派息,只會不斷推高派息比率,而家仲有40%可以推,各位巴絲點睇?

P.S. 個人覺得加嗰4.6%作用不大

同意,煤氣根本業績差,個價既升幅又跑輸大市,如果係揀收息股大把其他股好過佢喇。
真係唔值得買煤氣,加上全球環保火電同煤氣一定係第一個被收皮。所以唔睇好煤氣。
其實煤氣業績根本追唔到送紅股個步伐,而佢又維持原有嘅派息,只會不斷推高派息比率,而家仲有40%可以推,各位巴絲點睇?

同意,煤氣根本業績差,個價既升幅又跑輸大市,如果係揀收息股大把其他股好過佢喇。
真係唔值得買煤氣,加上全球環保火電同煤氣一定係第一個被收皮。所以唔睇好煤氣。

咁我覺得煤氣短期內唔會咁快收皮,但如果每年以5%增長,而又繼續十送一,五年後仲想維持現價,市盈率會推到35倍,維持現有派息會推到76%派息比率,所以現價存在一定溢價。
thanks巴打幫我開 以後邊個見到就邊個開啦!

咁我覺得煤氣短期內唔會咁快收皮,但如果每年以5%增長,而又繼續十送一,五年後仲想維持現價,市盈率會推到35倍,維持現有派息會推到76%派息比率,所以現價存在一定溢價。

分析好
【月供股票】專家建議月供盈富及H股ETF
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/finance/20170827/57132771
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/finance/20170827/57132771

本系列post其實由舊登"間諜軟件" 帶起既, 在下都係因為佢個post 跟佢月供, 在此表示感謝

唔知間諜巴有無過黎呢度呢
仲供緊盈富

有冇人可以邀我入

想入

有冇人可以邀我入

想入

x2
有冇人月供盈富係蝕錢的

本系列post其實由舊登"間諜軟件" 帶起既, 在下都係因為佢個post 跟佢月供, 在此表示感謝

唔知間諜巴有無過黎呢度呢

唔見左間諜巴好耐了
而家月供南洋商業做緊免三年手續費

仲有無其他更好
而家月供南洋商業做緊免三年手續費

仲有無其他更好

best now
有冇人月供盈富係蝕錢的

供左好耐?
有冇人月供盈富係蝕錢的

供左好耐?

52 weeks high應該唔會蝕㗎喎
有冇人月供盈富係蝕錢的

呢期應該全賺架喎。
新手想問,見有些股票派息時可以以股代息,
中銀月供有冇得選要股唔要息??

打去問啦

致電本行客戶服務熱線 (852) 3988 2388。

中國銀行(香港)客戶服務熱線服務時間﹕
星期一至星期五:上午9時至下午11時
星期六:上午9時至下午6時
星期日及公眾假期:休息

中國銀行(香港)有限公司
客戶聯繫中心

send email都得enquiry_csc@bochk.com

關股事 唔關銀行事

有得㨂

間公司俾你以股代息就得,唔關銀行事
有冇人月供盈富係蝕錢的

呢期應該全賺架喎。

供左幾年中石油
有冇人comment下2638 6823呢兩隻高息股
有冇人comment下2638 6823呢兩隻高息股

2638有利潤管制 預佢會減少派息
6823龍頭股 業務穩定 冇得輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞