去完旅行真係好易分手絕交

734 回覆
4672 Like 140 Dislike
無眼睇
講真 除左條女老豆老母要買d乜手信 點會幫佢d fd
傻撚左 仲要7大盒
其實樓豬都唔算有計劃(有嘅話前一晚會check下尿袋係咪叉緊,同埋見條女咁會自己袋公數袋)

但條女情況更嚴重同唔尋常
臭閪八婆建議樓主收埋養唔好放出黎害人
老豆老母都唔撚買咁多喇
去旅行做到代購咁
有種人係好鍾意黐埋啲"差過自己/不幸嘅人",表面上係幫人,實際上係拎優越感去滿足自己。
呢種人鍾意嘅dynamic係"沉淪>爆鑊>執屎>怪責"無限輪迴,而唔係真正改善自己人生。

你睇返自己寫你女友嘅事跡。
返工遇著個新手就開口埋口話人on9,但係轉頭人地講多兩句八卦,小小事叫下春,佢就衝埋去黐住人。
佢所謂幫人,其實全部都只係出把口搵其他人幫手做野。
佢自己親自做嘅野(例如同你去旅行嘅表現),就錯漏百出搞鑊粥出黎要人執手尾。
咁大個人,連咁小事都做唔好,仲好意思成日對人地指指點點?
屌人就聲大大,自己柒咗就當冇事仲推個波去你身上,已經反映咗佢有幾自我中心。

繼續同呢條女一齊,你就要準備成世人都會不停重複呢啲濕鳩野。
難聽講句,他日俾帽你戴應該仲會怪你冇關心/睇實佢。
好彩你可能透過呢次睇清姐 拍耐左再發現仲慘
其實想訓想hea唔早起身無問題
但應該係plan行程果時講定

咁同行果個都可以朝早自己去某啲景點/shopping
中午先返酒店接佢

或者直接去東南亞,大把野可以喺酒店玩,玩到佢起身
我有幫過
但通常對方都知on9,所以唔會有咩特別要求
我都喺機場上機前幫佢掃夠數量咁
隻狗公可能係主人黎 話唔定係佢命令隻臭雞同樓主去旅行撚鳩樓主
根本尿袋無電就要返酒店呢件事本身都on9啦
對住朋友你都唔敢咁要求啦
同埋第一日見條女情願返酒店叉電都唔繼續玩就知一定要叉定

除非大家分開行動
佢自己返酒店叉飽佢我繼續玩
建議你重新睇下自己寫緊乜。
條女做完柒野再發脾氣,然後你反省自己係咪準備得唔好或者唔夠大量?
普通朋友咁樣對你,你係咪都會覺得責任係自己身上?
佢邊旅行邊同真男友whatsapp 分享吹水買野 你就負責俾錢執野受氣俾人當空氣 你似狗公多d
洗1萬幾千好過之後啲錢
想知樓主係唔係呻下就算
定諗住分手
你去旅行無得扑先黎屌啦
樓主太weak 似兵仔多過條仔

1. 條女欠屌 就唔該你屌
日日屌鳩佢唔好狂wtsapp
晚晚屌鳩佢記得叉尿袋 再唔係你自己幫佢叉埋
呢啲好少事 幫佢做埋唔算乜 自己又煩少啲

2. 買手信應該企硬唔幫
最簡單 話行李冇位 or 叫佢自己拎 嘈交都咁話
你係佢條仔定係人地係佢條仔呀
咁你都肯 廢柴

3. 解決左2就唔會有3

4. 公數袋應該自己揸
明知條女失魂 仲比佢揸錢 智障

5. 自作自受 唔識handle情況 搞鳩自己
根據你上面既行徑 好明顯係你戇鳩 輕重不分
唔應該讓既你就讓晒 應該做既又唔做
最後自己受晒係度怨天怨地
好心啦 對住條女都咁假 唔想做 做唔黎 又去做
最後內耗搞到自己乜都做唔好
真性情少少 man少少 合理少少 唔好怕嘈交

利申
啱啱東京番黎 7日5夜 嘈左幾次交
不過依家條女聽聽話話
係因為我冇好似樓主咁不合理地就晒人
睇住佢跌呀 女人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞