去完旅行真係好易分手絕交

734 回覆
4672 Like 140 Dislike
最D分手, 大家都襯後生搵過個,

最ON9去旅行幫人拎手信,
重要係條女個男仔FRIEND
分啦
留嚟𦾟自己辛苦
似你先係狗公 佢男朋友大方到比佢同你去旅行
根本唔係去旅行問題
係你女朋友份人有問題/太港女
條女:我有俾你屌㗎!
算啦, NEXT
唸多無謂, 初戀又點, 當羅個經驗
1 就小事好易搞,叉帶同帶都係你幫佢做埋就應該冇問題

但後面個幾樣就冇咁簡單
勸你早分早著,去旅行掛住玩手機仲要玩到無曬電,證明你嘅地位仲低過佢嘅私人娛樂,佢根本無尊重過呢段關係,同埋幫朋友買咁多盒手信都唔合理,又機不離手傾偈,話佢地兩個無嘢都唔信
請樓主學習一段關係入面最緊要係自己開心,你宜家收埋收埋其實你都過得唔快樂,勸不合則分,你當係一個旅行認清一個人,初戀從來都唔係無條件容忍嘅理由,愛自己多啲啦,個女仔根本唔care你
呢啲人莫講話情侶
連朋友都唔會想做
但大男人性格嘅可能會好鍾意呢type
拍拖唔等於屈就自己要買就自己拎
其實你係咪主動追求佢,然後又俾好多物質上嘅嘢佢,
聽落佢似同佢個狗公fd有路,你只係ATM工具人。
玩電話玩足成程,邊有咁多嘢玩,同條仔傾緊偈就有,
你以為你同佢去緊旅行,佢就喺個chat度同條仔講緊如果可以同你一齊嚟就好
咁都忍得屎都食得
建議一齊坐下講返。如果沒有共識,就分手。不要浪費時間。
有啲人係真係病態揸電話
大男人先唔會鐘意
大男人係控制慾強,
但又鐘意點人做/跟佢心目中嘅野黎行,
唔會鐘意照顧人
Wtf…..
一早要飛呢啲女人喇
唔飛 on9果個係你咋
….同朋友去台灣旅行都唔會咁啦
我都係咁
成日會忍唔住碌ig,
但去旅行時我都會迫自己放低部機
真係好似戒毒咁,
去旅行等緊巴士發現自己開機10秒內要迫自己熄機睇下風景,如果唔係個旅行好似白去
不過佢兩個旅行AA樓主又有得屌
點都係樓主着數
幫手做下咕喱啫 打和喇
過年去零食物語買啲幾十蚊大禮盒話日本買返黎
仲平過買藍罐
樓主應該都係冇撚用架啦
呻完繼續返去做狗啦 汪汪

就咁睇字,我覺得其實兩條友都唔係真心相愛對方

真正既愛應該真係
恆久忍耐
以及
含撚忍耐

條女有埋怨=即係唔係真心鍾愛條仔
而且無追撚含
愛極都有限,原樓主似係工具人(有得屌)居多
依家呢d就受唔住
遲下耐咗問題只會放大在放大
其實去旅行買手信真係好on9
我只會買啲一定要當地買先有feel嘅
/自己想食嘅/送俾想報答嘅人
有啲人會送埋俾啲hi bye friend
認真買咁多盒野塞住個喼 返到黎香港又有得賣
成件事冇mood

試過同fd去外國 行程我plan 酒店機票我買 外幣我唱
我係路痴 佢負責搵路
去到外國就係想多啲時間感受當地氣氛
佢一得閒就攞起手機po相 自己po完仲要催我po
睇ig食好多數據又開始指責我推薦嘅數據卡好慢

廢時買錯手信 同埋最後幾日先開始買手信會比較冇咁易爆喼
我建議到出境大堂先買一盒盒嘅手信
佢就見到價錢牌話出境大堂賣得貴過境內
我唔理啦 我買我自己嘅
返到香港發現出境大堂嘅手信先係原版 最好味
最後佢居然因為我推薦嘅手信買錯左唔好食而嬲
條友抱怨左成兩個幾禮拜
第一次去旅行啲錢銀冇分得好清楚導致佢攞咗我啲手信
今次將所有野分清邊個買 邊個要 點知都係出事
去個旅行仲要去到好似返工咁
自覺好似一個陪襯 用黎紀念佢嘅畢業旅行
下次講乜都唔會同佢單獨出國 痴撚線
條女都係去緊旅行
不過係同手機同班狗公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞