iPhone 15/plus/pro/pro max手機殼&mon貼討論區5

1001 回覆
1 Like 9 Dislike
香港代理嚟,買得過
全包架
冇得換Action Button 版
Spigen Spigen Ultra Hybrid Magsafe版幾好用
Amazon 買左幾個返黎20蚊老美一個又有唔同色既圈揀,開心使用中
痴唔痴指紋 易花嗎
用緊開窿版,要用手指公隊入少少先㩒到不過都算易㩒
記錯價錢.鍾意依隻多啲. 你個隻都靚用喺原鈦幾夾吓.
https://www.urbanarmorgear.com/products/pathfinder-for-magsafe-iphone-15-pro-case/
有冇人部15pro細機震動嘅時候,如果傾斜少少個角度,有啲角度部電話會震得特別大聲。
佢構造主要個邊係軟膠,唔傷手機邊,
背面就硬透明膠,背面你有光就易有指紋,
個硬膠易唔易花就睇你點用,你用D有金屬利邊既Magsafe(例如汽車無線充電果堆)就會花,
但個邊做得幾好,你跌落地基本上部機好少爛,唔同坊間普通堆殼,
一係保護性強但又重又大舊,一係做得輕身但跌落地殼同機都花/崩

換左幾次IPHONE ,呢款殼KEEP住用到而家跌落石屎地普通地甚至手機殺手既電梯不鏽鋼梯級邊,機身都係無事
Report一個Caudabe Sheath + Hoda AR (同埋其他款) 兼容性問題
因為大部分mon貼都懶醒整左個聽筒防塵位
Caudabe Sheath又包實左依個位
發現聽筒位置會細聲左
而且播歌某d高音位會拆

應該得Belkin 同Spigen無黑邊mon貼可以兼容到Caudabe Sheath

有無人手頭上有benks 個kevlar 殼同埋magsafe 配件
我個殼下面條alignment magnet 磁性掉轉咗
痴個wallet 落去唔會置中
有冇透明款又薄有magsafe
薄又點加magafe?
thanks清 咁值得買多個入手
諗緊torras s2 同呢隻 好難揀
每次出新機啲殼都係天價,
Amazon 難得49.99usd 就免運費送hk,兩殼一貼(佢一set 貼兩張有防偷窺/普通揀)已經夠數,
加埋同幾舊水殼比佢性價比真係幾高又唔樣衰,
唯一挑剔既係我舊代咁多代買佢都係made in korea 今水15pro /pro max 系列係made in china 敗筆但手感用落同made in korea無分別
Spigen 佢隻膠邊四個角有個氣泡先係重點
當你跌手機撞到硬野果陣拎黎做緩衝,
我n年前舊android 手機就係個角位撞到扶手電梯角就係咁手機同個殼都有一條傷痕,之後轉ios 陣營發現呢隻殼用左跌過都係無傷,真係無投訴
同埋重點係...佢一個先19.99 老美
[member]9號左右買左zero款 清有冇用過
寄集運話要14日先到 下次真係買夠49算[/member
閃魔普通版都冇問題
個價抵過淘 淘寶仲貴過佢😂
呢款我無買,個樣我唔係好接受到,
不過屋企三個人轉左pro max,
我買左黑圈+碳圈+金+白+黑邊黑圈,
個個都話手感好又唔係重

題外話早幾日我見有人旋風網好似賣緊180hkd,
ching唔想等又唔想一野買咁多個殼既話可以買果個仲快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞