iPhone 15/plus/pro/pro max手機殼&mon貼討論區5

1001 回覆
1 Like 9 Dislike
皮: nomad , native union , uniu , caudabe , alto, bullstrap, andar, bellroy, mujjo

透明: Clear case, Catalyst, Spigen

保護性強: 犀牛盾 , UAG , Mous

其他: casetify, caudabe

Mon貼: imos, hoda, 閃魔, 究極防禦, Belkin , 綠聯
Pro Max 有邊隻防偷窺貼好用?
好似貴姐
但係belkins + 天才幫你貼
一定perfect
買犀牛盾Rhinoshield前真係再要三思 (不論SolidSuit, Mod NX或Clear Case), 美觀/重量/保護真係好難3者兼得, 我覺得比較着重保護之餘有有啲美觀(有得官方聯名) 兼顧到嘅犀牛盾係幾適合你
hoda黑盒同藍盒有咩分別?價錢差成兩三倍
到底用咩case最好 又唔厚又輕 又唔冼手
不過今年多左人祼跑
想聽硬殼手足分享拆/裝個陣是咪好能易花
我都想問 追咗前個post 都唔明究竟邊個好 犀牛 nomad 個個都有問題咁
暫時我用緊pitaka
靚仔 薄 但好冼手
用左一日就唔敢再用
pitaka 係要配magsafe ring
又要多舊野
就算我有平,因為太厚買唔落手
OtterBox Lumen Series MagSafe同Spigen Ultra Hybrid MagFit比較邊隻好啲(厚薄、手感⋯)?有冇人用過兩隻可以講下感受?
閃魔康寧有白邊

其實我見呢隻都幾好咁但係好似個個都要用黑邊
唔係有白邊先ok? 無即是mon貼框太粗遮左?
想請教下各位巴打防偷窺mon貼推薦邊款?
因為上網見唔少人講防偷窺mon貼會影響mon既色水,唔知係咪真,thx
有冇人用緊呢隻hoda mon貼 覺得點?
你用全包邊定半包邊個隻正想買 你咁講一講有啲卻步
用緊 但我懷疑我買左假野 左上角冇hoda字
半包呀
我貪佢夠薄
但就真係幾冼手下
會建議你買全包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞