[親生仔] Google Pixel 討論區 (101) Pixel 8 / 8 Pro - 2023.10.04

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
以前lg轉pixel都唔慣冇double tap off screen 但用耐左又覺得冇咩問題 粒power button好似比以前耐用左
可能因為我一向都用左手拎電話,隻手指公用嚟碌碌碌, 冇咗double tap 變成每次要screen off都要夾硬改變手勢用其他手指扶住部電話, 再旭隻中指上去撳, 或者..用右手.
英法森上年有直運
可能我係轉手勢熄mon就放低電話 所以唔覺有問題
下 我有s23都覺得pixel動畫順好多喎 唔講打機嘅話

要比就比返an機 iphone 60hz都順咪玩啦
講起手勢, 又係另一樣我懷念三叔公嘅野, google lock有個apps可以係畫面左右兩邊分別向下中上三個方向滑動, 就可以較音量、開apps 、熄mon等等超多嘢.

好用到爆
咁係個動畫問題, 唔係部機順.

三叔公你入去development嗰度改動畫速度,可以快、順撚個pixel n賠, 但pixel 你改速度,d動畫會變到斷開一段段.
good lock
試過啦 動畫得個快 但成個過程好粗糙
我3樣都set0.5,一啲事都冇.

pixel 0.5個動畫會斷開咗
做咩要改先 pixel唔改本身已經好smooth
samsung就每一個動畫都有殘影 如果你睇唔到真係冇辦法
真心8改善到電同熱 又用到八達通的話
samsung可以收收皮先...
我冇用到最新嗰部啦我對上一部係s10+, 改完0.5 同p7p一樣順, 而且兩部開始發熱嘅時間都係差唔多一樣個吓先抵死.

pixel唔會再諗喇, 下一步可能又跳槽返去三叔公或者直接等pixel10?不過我用一部電話都兩三年起跳, 等下先又唔急.

btw, pixel唔好話打機, 淨係著mon睇youtube或者係note語音輸入打文, 十零分鐘開始已經發熱.
moon貼一律只推whitestone dome
無5g 無volte unlock 慢都係死症黎
一日samsung 代工 我睇唔到點解會改善到電同熱

samsung 部flip 同google pixel 個耗電量都差唔遠 cls
我記得你上年講7pro冇發熱同核電
最後我先6pro升上去 結果都係發熱倒水
細23舊仲長氣過佢
開頭幾個月真係冇事㗎, 而家越嚟越差, 垃撚圾
冬天唔可以作準 暖手即係到時夏天仆硬街
不過我嚟緊會搬去calgary, 某個角度睇又好似ok咁
試下零下負20度拎部機喺室外用 睇下會唔會自動熄
我由二月用到而家 都一直無overheat, 但唔知上兩星期開始 成日話overheat warning 仲有兩次自動熄機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞