[親生仔] Google Pixel 討論區 (101) Pixel 8 / 8 Pro - 2023.10.04

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
到時用到八達通就放咗s23佢
垃圾samaung每次unlock完嗰下都lag機
冇講架 純粹個畫面睇到呢啲野 但都要實際發佈先知
好撚嘢 諗啲鳩屎橋迫人買大機
等佢今次8仆直聖誕上台大減價
唔減就iphone15/s23細機算
好多人都等(屌)咗好耐 包括個50MP直出
啱啱先發覺9月份批update已經冇4a份
我跟咗你指示都係用唔到 Wifi calling (直頭無依個option)
關唔關我用e sim事?
我覺得隻藍色麻麻地
呢個會唔會下放Google pixel 7pro?

因為手機下載APK apps都可以類似功能
應該唔涉及硬件啩
係咪可以用光影塗鴉
如果靠攝影嚟食飯咁就要
不過大部分人唔係
例如呢?
買住7 pro, 雖然啲功能好好, 啲攝影功能可以畀專業攝影師用, 不過價錢冇咗一個月一大半份量
例如較慢快門 而家嘅mode都係差啲 因為就算long exposure定action pan都係想用一張清晰嘅相再用ai去做個感覺 唔係真係長快門時間做到嘅嗰種效果 又或者想突登影out fo野又好難做
電話用咩台?
今日試發覺開咗wifi calling就冇volte

利申:SMARTONE台
開晒wificall/volte的話
駁wifi時會用wifi call, 無嗰陣就volte
係 我柒咗
應該之前一直都用4k所以無wide
我講得1999
用Pixel IMS + Shizuku enable volte嘅話,最近發覺如果開咗wifi calling,IMS registration會變unregistered。呢樣喺check IMS status同pixel IMS都會 show到。
唔知做乜勁佢一定要喺Pixel IMS入面唔開WiFi calling 先變IMS registered,先用到volte
利申:上咗Android 14QR1先變成咁
慘得過iPhone 15 pro 同 15 pro max ?
我覺得會, p7出嗰陣都吹到乜乜exclusive googleT2, 結果半年唔夠通街都用得
VoWiFi神早flash唔倒,六月嘅時候已經係咁
我未上QR1仲用到
屌希望八達通單野係堅 加到八仔入wear os就好
我CMHK,自從六月之後,吓吓Flash咗restart都唔work,前幾日再試一次都係唔得(13)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞