[親生仔] Google Pixel 討論區 (101) Pixel 8 / 8 Pro - 2023.10.04

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
所以去轉台灣旅行買可能仲抵

台幣依加4.12

去台灣買,叫去台灣嘅fd買,會唔會係最好嘅選擇?
yes
7 pro 台灣官方價:26990台幣

如果8pro冇加價,都係26990,

計依家4.12匯率,港幣就係6545左右

7pro一出,香港水機幾錢?
唔確認,不過我1月中買嘅時候係6302
6302,咁零頭,邊間手機鋪要收埋果2蚊咁寒酸

忘記講,26990係12GB+128GB
256係29990

上面6545仲未計匯率手續費,如果用mmpower信用卡揀外幣,有5.4%回贈,減1.95%手續費,最後回贈200蚊港幣左右

都係6300
如果用香港信用卡買
之後送貨地址寫我台灣frd個地址
咁樣會唔會cut單?
真係唔知

但你去台灣旅行,去Google store 個網都係用香港信用卡買,只係變左叫佢寄去酒店或7~11收貨,性質都係一樣

一係就去台灣大哥大買

全台首座Google生態系體驗區進駐台灣大:
https://www.upmedia.mg/news_info.php?Type=9&SerialNo=161190

台灣大哥大應該係實體店獨賣pixel,仲有專櫃
唔會
2020年的post:
Pixel手機跟Google商店買,還是跟台灣大哥大買?
https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=565&t=6172851&p=2

我見台仔話最好都係Google store買

有個留言好撚誇張:

之前在美國特價時買了PIXEL 3給我女友,後來用一陣子不小時被車門給壓破螢幕,本來就想想要自認倒楣,因為是人為的GOOGLE大概也不會有什麼保固,而且又加上是在美國買的,後來想說死馬當活馬醫,就打給客服看能不能有什麼幫助,後來一打簡直是天上掉下來的禮物,做完保固轉移(整個順利完全不刁難),然後約好物流來收舊機後,之後就收到一隻全新機,收取舊機跟送新機的過程,完全是GOOGLE處理的,也不用付任何費用,而且本來舊機是64G的,收到的變128G,跟客服通信後,他們也覺得不用在做什麼補差價的動作,整個就是阿沙力,對於整個保固過程留下非常好的印象,原因不是他多送64G給我,而是整個過程是感覺到他是在服務客戶的,而且很快速的回應。

痴線,美國機,人為整壞,免費換機,仲由64變128

好誇張,不過唔關我地香港人事
YOHO,6302係美水128GB,如果用轉數快就615X,不過我用信用卡俾
最平係美森頭水 買機送200usd amazon gift card
香港連Store都摺埋,發夢就好
記得7pro本身想買台版,但台版hazel得128,跟住又睇e記鬼域又無貨先自己上美森買
上年一開波喺德森訂直送有退稅
雖然最後拎唔到pixel watch但部電話極速送到手
大約6000就買到, 勁抵玩賣埋隻錶仲抵 今年就唔知啦
領域會唔會有得賣

你部機唔正常
我經呢個 store 買咗 7 Pro
上年
死啦我都唔識點 check

原來真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞