[親生仔] Google Pixel 討論區 (101) Pixel 8 / 8 Pro - 2023.10.04

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
香港一定唔會有呢啲優惠, 嗰次北角無人商店都畀人偷水啦, 肯定又有人會小聰明咁樣貪小便宜換新手機
只能夠講係人類隻手指未進化到呢個長度之前, 唔該畀返double tap我
你係咪冇睇過之前啲post

一開始玩保養包叫我搞手續換機,之後扣曬錢先嚟同我講溝通上有錯誤, 保養係唔包會收足我錢, 到我話唔搞、直接拒收部機, 又拖拖拉拉死都唔肯收返部機, 日日係咁send過嚟.

到最後搞一大輪終於解決、退返錢畀我, 前日又偷偷雞雞收返我錢, 話我冇退返部舊機畀佢, 屌佢完全冇反應, 道歉都無句, 仲要have a grear day 之後cut我線.

google親生仔淨係指美國範圍內, 美國以外就算有行貨嘅都係仆街仔.
咩網嚟?
你係咪pre oder嗰陣買? 識人pre oder嗰陣買但係無credit
問題係, 原生安一定全過你係store裝其他會拎嚟咁多permissions嘅apps.

btw, 嚟嗰兩條link

明明原生就做到, 都要迫用家搞咁多嘢

唔知喎, 我真係就咁撳你嗰兩條link, 一個話唔support第二個開唔到.

p7p
竟然
係Google Store Japan 買既 一定係 sim unlock
其他 日本 鋪頭 睇keyword : SIMフリー 就係unlock
有時 秋葉原 某啲 二手電話鋪 會有 未使用品セール 通常都係SIM FREE, 可以留意下
我係舊年 10 月 9 號落單嘅,果輪反應熱烈到有啲色斷貨

Pre-order 果輪無記錯要哭事頭婆喪,又排幾次隊又要去教會所以無點理到,到所有野過晒至買機 + Pixel Buds Pro
係咪你撳個掣撳得太多
pixel 啲通病來
好多年架啦 粒power掣click得多好易會凹凹地
都係正常用,買左兩個月左右
今年美英德法日森第一水荀唔荀關鍵係tax同匯水,上年匯水係堅平既,直送又冇VAT
利申上年德森買7pro同日森買watch,計埋同美國買機送錶價錢差唔多
我個用咗九個月都冇嘢
唔急真係等BF啦
減成150鎂喎
root 機黎做咩
唔好諗咁多 乖乖地買美版啦
要root 個班人堅持要用5G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞