[親生仔] Google Pixel 討論區 (101) Pixel 8 / 8 Pro - 2023.10.04

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
Google pixel 8 pro 用 tensor g3,
Google pixel 7 pro 用 tensor g2
有新leak話加
仲要用番GN1,光學指紋,舊modem
我睇片冇乜野,但玩下轉珠都發熱
之前都唔覺,我懷疑係前幾個update出事
希望上左14會冇事
傳係聽日
真的話就就咁click update就得
不過都有機會分批出,心急可以駁電腦update

但建議等人回報啲銀行app開唔開到先
game就PAD應該未得住
ok thx
如果佢fix到個發熱,食電同接收問題先有用
傳用3nm gaa ,依家降2代用4lpp,唔知係咪真係fix到
gpu都轉埋做mali715

佢D update應該留pixel 9, g5轉tsm
g4慳錢唔改cpu,update下sensor 就算
p8 細機好過大機。

似乎係
OBJ係ios用語音會出嘅野嚟,唔關Pixel事
emoji就等update
咁大獲ios又搞分化

但我叫佢cap俾我睇,的確係emoji 嚟
係咪無得global咁熄背景數據
聽晚十點先開始個Made By Google 2023,應該直播完咗先推出?
正常
依加印度又加電子零件稅
所以印度iphone 15 pro 版係賣得貴過其他地方
而且越南仔又係咁leak
少癲,個新聞話有YouTuber可以提前拎倒Pixel 8同8 Pro實機,係因為有代工廠工人偷咗兩部賣俾人,然後再高價轉手落到個YouTuber度
如果係emoji就update A14應該有
iOS顯示空白嗰個就係語音嗰舊
實機俾人拍埋上埋網單嘢我反而覺得唔係Google整出嚟,Google係會自己喺發布會之前leak啲Spec,但係我覺得冇乜可能會成部機未開賣even連發布會都未開,就show晒俾人睇
上年ota好似等咗成晚都未輪到
pad都玩唔到?點解?
gn1 啫係可以用多年
垃圾驚年年都要an正式版出咗過多排先更新support

好耐之前啲人話佢開game 要check android veraion 係咪whitelisted, 唔on list就彈game
唔知係笑佢定講真
對pixel 8pro有興趣,可能會去台灣買,又或者E記買算數

如果又熱又食電又用唔到銀行app

就洗1000蚊整4a,再戰2年等pixel 10
用一千蚊, 咁不如買二手Google pixel 6
其實邊度話GN1? 我睇親mobile news都話GN2
幾個實機leaks show出黎都係GN1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞