[親生仔] Google Pixel 討論區 (101) Pixel 8 / 8 Pro - 2023.10.04

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
得喇
我以為就咁跟page 1個方法就開到
今晚先見到原來有個 activate wifi calling 嘅制

btw 唔該哂
加成 100 american 咁誇張
學曬 apple 啲衰嘢
話事話 p7 pro 其實係咪去到而家都仲未有嗰種簡單易裝,一貼就得嘅玻璃貼

而家嗰塊 40 蚊好鬼死渣,個指紋十有八九次到 detect 唔到
有frd喺英國可以幫手買
但佢成1月先會返香港
有冇巴打用過邊間速遞寄返香港比較平
7年更新希望係5+2
不過4+3都收貨嘅
uv貼幾易
應該係疫情時期設計出黎產物...
唔熟IT 想請教
LTE 打機睇片好lag 又有延時
有冇方法提高新機鎖速/速度限制
係咪純粹個台收到唔好?
如果用wifi有冇事?
用wifi好順
估計係個台問題,signal 收爆,LTE速度慢本身係5 G plan
部8可以換左部副5

細d再輕d的話
因為pixel唔support香港網絡商 lte淨係用到一個band 用唔到2cc 3cc 所以速度一定唔會快到
除非root咗佢
但Bixby routine 好撚好用, google routine係廢嘅
係時候問定
到底要點買
1同3我係google store+集運
跟住之後ban咗好多集運
4xl諗住amazon
無啦啦驗證地址之後俾人ban9埋,去咗鬼域買
依家部6pro喺先達買
點撚知係日版
係.
bixby routine 可以set到開一個apps自動改光暗音量auto rotate連Bluetooth耳機直接甚至駁chromecaat上電視再調暗盞燈都仲得.

google routine 個思維仲係停留緊幾時返到屋企、幾點起身瞓覺嗰啲無聊嘢

google淨係識由朝到晚埋喺到鳩叫aiai, a你老母臭化咩, 咁撚簡單嘢都做唔到.

double tap off screen 成十年前嘅野而家都唔撚畀你, 要自己裝埋啲九唔搭八嘅apps先做到.

都仲未計三叔公good lock入面嗰堆超有用嘅嘢.

除咗影相正之外, 真係諗唔到有咩原因要買pixel.
我4同6都係美國Amazon加集運
#1講英國Amazon可以直運 如果冇就鬼域算
日版係咪得喺日本影相會有聲?
梗係唔係啦
啱啱買嗰陣唔知點解cap screen都有聲
pixel順過samsung好多 呢點仲唔夠咩
要順iPhone 60hz 都順過pixel啦

而且pixel都可以lag過三叔公, 因為勁快發熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞