[親生仔] Google Pixel 討論區 (101) Pixel 8 / 8 Pro - 2023.10.04

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
經過上年經驗,去手機店買最方便
自己訂,又怕cut單,又耐 (見好多巴士等到11月尾12月頭先有貨)
手機店買 貴2,3百,但唔使煩,10月中到貨,仲有7日保養 (領域有1年保)
所以我都係直接喺電話舖買,外國買太麻煩
貴2,3百咁少咋咩
有興趣買部7a 做返工機
想問下部野有無獲氣
上年Canada store個100蚊credit 11號到期,tablet有無機4號後減價用埋佢
等到11月尾先有貨係因為等佢11月頭月中Black Friday 減價先order
你 UNLOCK 係指 SIM UNLOCK ?
上年係 (計埋運費),有人仲話鐘意自己order搞呢搞路係樂趣
明明自己集運又比人cut單又等三四個星期,先慳得3,4百
水貨手機店一出過兩日已經有貨
慳得3,4百? 上年7 pro 美馬11月中減到749喎
水貨舖有減咁多咩
小心無del集運地址都有機會會突然ban你
我就係例子
你等到11月中black friday減價,運到香港都12月中
點同人地10月中已經到手比較
同埋我講緊係10月頭一出即訂果啲巴打

我就睇下今年啲人自己訂8 pro 要幾錢+幾耐到手 vs 手機店幾錢+幾時有貨
我諗E記果啲,多數台灣機

最易攞到貨嘅地方
一出間間水貨手機店都有貨
Carousell都大把人放,原價 + HKD 3-5百
微OT
PIXEL 年代後 HK Google Store 摺左之後, 每次打 store.google.com/HK/ 都會去咗 區域選擇,但頭先晏晝係區域選擇果頁 噤 頂果啲 手機 平板 果啲選項 突然 彈左我去有個個香港售價既舊Chromecast 頁面, 唔通Google.......
冇希望冇失望
無得等
我 Google Store 上年買機啲 credits 就快到期

依家係睇佢是咪真係跟謠傳話 8 Pro 送錶

不嬲都喺度 咪FF
估唔到有人同我做同一件事

但係我啱啱試仲係store picker 喎
Sorry 因為之前頂冇制,噤唔到,所以FF咗,唔好意思!
我用緊部7pro發現電源鍵相比音量鍵比較凹,平時用手機套唔覺,係咪正常?
我部7 Pro冇喎
電話噤既話 去右上角 三間, 揀電話,然後再噤 個叉,就會見到個Chromecast
撳個G都得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞