A17 Pro效能分析:很先進,但效能不夠好!

339 回覆
37 Like 75 Dislike
用緊13pro 啲電跌得有啲快 想換15pm 但係換舊電又好似唔值 有冇必要換 定係用返大陸機算
但佢CUT 9 埋個magsafe battery pack
大陸機算啦, 呢期華為強勢!
HKSTP Cyberport 有一堆list
不過當然都係來自支那
自自然然依個post 咁多支那評測

效能過剩 refers to performance overkilled
效能差 refers to low power efficiency
可以睇多D 評測再揀 有個大陸既小白評測 可以睇下 Youtube 有
切狸高質?
遙遙領先
你自己答左自己
??????

人地做你唔care嘅野就唔洗睇
咁比粒a13都夠你用啦
換電 幾百 可以再戰一年

等16
咁極客灣識定唔識關你叉事
GPU intensive的話會耗電大,iOS GPU調教比較激進
又唔出返type c版嘅
其實我得極客灣睇得過
微機分最多知佢內部嘢 你拎嘅數據唔多
鐘就講快
切狸就 講用家感受 但我又睇過唔係好APPLY到香港人
14 pro的人都已經叫哂救命 的人15實上pm都唔就咁用p啦 差咁遠
識睇spec就唔會係到
紅魔Pro 6000 / 8.283 = 平均每小時消耗724mah 電池容量
Iphone 15 pro max 4422 / 6.4 = 平均每小時消耗 690mah 電池容量
連登有幾多個真係識睇spec
其實如果今年啲upgrade用唔着
換電好過換機
13pro體驗同15pro着得少少
你話仲用緊xs之前嘅機就話最好買
上面講緊testing methodology咋喎, 唔駛真係有「香港」公司先得呀麻
ee 有讀chips/Integrated circuit fundamental 都識啦
如果睇重個OS 功能 compatibility 同鏡頭
今年14pro 你都唔會睇得上眼
遲d仲可能買vision pro當玩具玩下
其實佢盡量拎到數據
IPHONE係解唔到冇乜人知
但暫時仲可信
上年8GEN2的確跑到光追
IOS不嬲係咁調較
頭十幾分鐘係用盡效能谷一谷 之後再因應溫度降頻
呢個手法都好多年 但體驗上我覺得唔係好 因為用家會感受到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞