A17 Pro效能分析:很先進,但效能不夠好!

339 回覆
37 Like 75 Dislike
1060用I3都唔得,咁1080用咩,有無聽過 I3默秒全
你想法無錯,但個例子就
真係要解就要講幾多核、幾多Gen的
13系i3點都贏5系i7

形象化d咁解姐
Apple係第一年玩節能,留空間俾第二年谷效能

4nm係N5節點,只係5nm改良版
12代係慳電、同時閹電量,俾人屌爆
13代正常
14代超頻

7nm都係第一年主力慳電,第二年谷效能
切狸真係算9數

佢純粹係識起title同場景佈置,
content 本身麻麻,
viewer多數係啲中意睇女介紹it嘢

佢自己本身介紹又流,最近好似有單廣告片介紹部腦,pcie夠膽寫成pcle,30幾萬個單做啲嘢咁求其,真係算吧
至少人哋態度正確先啦
某人:投票啦 唔睇我唔PO啦
眾人:唔睇
某人:咁我遲啲PO啦
Mac個game mode係將資源優先調配俾game,max效能

舊慳電mode係講緊「限制peak效能」嚟減少發熱,穩定fps

兩者都唔同
係唔係14pm續航好過15pm?效能就15pm好過14pm?
啱啱大陸個黃健先婊完佢你
PCLe
本來期望用電耐過13PM,唔洗換
k60 真係機皇黎
切鳩範疇闊好多
你調轉哂,7nm 11 pro 續航係吊起XS離打

12代係倒水電,電量仲差過11,就係因為boost得勁。13先至攞到個平衡點。

14代唔係超頻,係Pro上新架構
4nm 亦都唔完全係5nm。

蘋果個用意係上新架構嗰陣嘗試谷用電+制程升級,感覺上性能提升最多。

之後跟尾嗰部就優化效能,會面面俱圓好多,
係個minor upgrade咁。
段片喺Youtube 仲喺度
本身男人3c 野就係熟過女人架啦,但男人就係鍾意睇女
宜家睇返13pro真係正
香港無取代掛
有實測同對比囉,至少香港無先
香港連拆機睇chip 都無人識
好似係佢建議care性價比嘅人就唔好買華為,之後被人屌到下架,不過條片YouTube仲有
果然iphone 真係多窮撚
牙黃先健康,牙醫話嘅
慳電條撚,仲衰過上代喎,你有冇睇架
如果an 啲u 真係咁唔掂就唔會上到144hz 啦,相反apple 連i15 都仲行緊60hz, 證明佢都對自己能耗無信心
都係華為晶片勁
mh 如果iphone 有
一定改變到市場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞