抗抑鬱既supplement 介紹

212 回覆
22 Like 61 Dislike
對比你條毛
唔好吹水啦
係啊佢真係以好多好多唔同角度去探討呢樣嘢 學到唔少嘢
維他命B雜同運動
最重要飲食方面,唔食糖唔食加工食品,淨係食原形食物
居家運動每日郁十分鐘就得,你連衫都唔使換,返到屋企,攤開張瑜珈墊,開個youtube,跟住啲女女做十分鐘就得

做完沖涼再出嚟整你果啲沉澱同減壓嘢已經可以明顯感受到分別,你唔信可以每日做一次,保證你一個星期後一定明顯感覺有唔同,十分鐘都冇?可以,咁咪3分鐘囉
你咁係會有sugar high,長期一定上癮而因為身體出現太多次血糖突升,胰島素又係效力下降⋯⋯長遠情緒只會越嚟越差,仲會有肥胖問題

反而唔食引起血糖升高嘅食物對情緒穩定先有幫助
呢招一定係短線作用 比起Dopamine 情緒作用大得多 <- 可能現代人大部份都overdose
長遠係要解決點解抑鬱

長期咁食法肯定糖尿
我都有depression + anxiety
遺傳落嚟 所以基本上都跟一世
我食開VitaminB雜同Magnesium
之前基本上晚晚失眠同每日都做唔到野
食完之後好訓左 訓醒有精神左
有返動力做下運動同煮啲有營養食物比自己

抑鬱係長仗來 盡你能力去照顧自己同愛自己
You are stronger than you think
lm
你唱歌好好聽
唔知有無人講咗
近年有研究薑黃素係有幫助
唔開心係因為工作,家庭,愛情?
咩原因咁易抑鬱?
講出原因先可以對症下藥
有聽過~好似柏格醫生定健康1+1有提過
咪撚教壞連登啲小學雞啦
佢地跟開中國666個套 唔玩得呢啲架
外國個套佢地受唔起
比咩例子 幾多地方開始合法都冇用
大麻是dp
隔日做?不過我依家直頭係有種依賴左做運動治療自己既情緒病,一唔做就好煩躁好不安。有另一種問題岀現。。。
柏格醫生Scam黎 外國屌到佢暈
會唔會係Bipolar disorder manic phase?係咪最近先係咁
強迫症
佢好似好buy生酮飲食法
兩件事喎
"醫生唔肯開安眠藥"

你一星期瞓得幾個鐘都唔肯開? 乜嘢醫生嚟?
Lemon balm ,正常份量無乜副作用
印度人參,gaba
做下運動,昅下女
epa 有用,即係魚油,仲有啲mental health嘅綜合維生素加礦物質,不過我就齋啪魚油已經得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞