抗抑鬱既supplement 介紹

212 回覆
22 Like 61 Dislike
有自殺念頭要睇醫生
有錢可睇私家
無錢可睇公立,經門診轉介去精神科
同時,可以做運動

唔開心原因係啲乜,可以同人傾下,用唔同角度去睇,或解決
有抑鬱,非常認同你講嘅嘢。

但有多方面嘅壓力你需要面對嘅時候都係避免唔到
毒品仲多貝多芬
迷幻菇

好多時有情緒病就係有好多習以為常嘅underlying problems / thoughts.
LSD令我用另一個角度睇,唔只係睇法唔同,而係用第三身角度望返件事,就會發現原來好多情緒病只係自己一直鑽牛角尖,解決方法就係改變自己嘅心智。

Depression我係第一次trip後完全冇試過,因為我當時trip嘅目的主要就係address呢個問題。

Anxiety係我冇咗depression後,轉生活環境發現好嚴重,因為太短時間內太多轉變。呢排都學緊個人點樣靠日常生活多啲meditation而減輕anxiety。

個人認為depression比anxiety易好多cure。anxiety單靠改變mindset好似唔夠,要多啲時間同練習個人放空吓頭腦先得。如果有巴打有過去用lsd醫anxiety嘅心得 let me know
有冇產生昔多芬嘅?
食蕉皮愈綠愈好
有豐富tryptophan
Mumbai
俾負皮班人肯定係藥煲 啪藥啪到傻撚左
我有上網買,未到貨,你覺得點樣?
直接食GABA 係唔會穿過大腦
早睡早起
至少可以skip左夜晚亂諗野又無人傾訴嘅時段
宜家中午幾攰都逼自己唔好訓晏教
將d睡意留返喺夜晚
扑野解千愁
咁就儲吓錢 正正經經叫隻雞
理論上係,但係都有啲research發現同安慰劑比較GABA可以減少焦慮同改善睡眠,不過好似都係啲小型research黎。
我個人用過有用,覺得平平地試下無壞
感謝。隨便㩒左一個黎睇,覺得自己升左幾個level。
大陸人口咁多,大把廢人亦大把勁人。個體既知識交流被政治屏蔽係可惜既事

https://youtu.be/xQ34lPRskxA?si=a_lhNg7lH0-dsrjD
啱啱落左單 thanks
醫生話我係Bioplar Depression
唔建議我用噴鼻果種同電療
食Supplement同食藥食到我絕望
一開始係有用 但食耐左開始無用
食過幾隻鎂同茶胺酸
見到d 仆街貓義工副嘴臉無情緒病都搞到有
上幾個星期都突然有焦慮症 一星期訓得兩個鐘果種

導火線只係 我諗番起我幾年來都好鍾意果個女仔 跟住就成副骨牌冧曬 轟阿 其實都幾無聊

知道自己有事 其實都無咩辦法 我對依d無咩理論 我都知心理輔導幫唔到自己 就唯有自己諗計

訓唔著 醫生唔肯開安眠藥 就唯有食退黑 因為訓唔到會仲大獲 點都要逼自己訓到起碼五六個鍾 見多d人 講多d野 就叫慢慢開始止到血

但你問我有無解決過問題 無 我都係訓得好差 只係將個問題再次收埋左 等下次個氣球再爆

不過琴日突然有d自殺傾向 少驚 TBH自殺真係好on9 要做多d運動 曬多d太陽 好多野其實無咩解決方法 唯有學同佢共存
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞