有冇巴絲搵緊教席 (5)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
AT TA仲衰
MA Applied Ling(其實都係教英文教學法), ba一大ling (first hon) 但公開試唔勁又無lpat 無pgde, at ta就好多份都有打黎,cm一份都無
英國番黎 又係小學 又唔同講法
但小學又應該prefer妹妹仔多d

講起之前in中學at 佢仲同我講之唔之無pgde都可以報cm(但個時佢地ads都寫要lpat)
唔知係咪有意睇下我做唔做到cm
但個次勁臨時臨急咁去in梗係in得好差
之後都係剩係比at offer(其實只係名唔同,ta 人工,補底班都無得做) 我accept完番去推左
我諗小學又可能易d
但想教中學既話搵小學都無乜意思
係咪返8點放5點半?7日AL?
番8放5半
12日AL(學校假期先放4半
我懷疑我知間野係邊間
點解
你係個度做緊定點
剛入行挨下好正常
就算而家俾你執到雞都係伏校多
有冇人想辭職
想問pgde 係咪好難報 非英文系但想報英文pgde係咪自殺 dse有5* 淆底
有教擔嘅話pt應於收
其實做TA嘅話係咪band 幾都無分別? 如果無得入班教,得啲課後輔導班、支援SEN學生嘅經驗,報 pgde 成功嘅機會係咪低過有教擔嗰啲?雖然校長講明會出實習信畀我....
好似要本科係英文
Full time唔係本科/關事嘅科隨時in都無得in
想問我4月第二個禮拜寄信到而家都仲未有interviews 係咪唔正常:( 開始擔心
我係搵小學英文
人地放緊復活假
我都明既不過有同學三月尾寄都in 左一兩次 所以有d擔心
暫時嚟講我啲interview都係寄咗信後兩到三日就收到
你幾時開始寄?你都係小學?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞