有冇巴絲搵緊教席 (5)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
Fg下星期開始要去開會 成個禮拜差唔多日日開全日
想問有冇咩要準備 定淨係帶個人去就得
唔想未開學就得失人

乜都係就得
有咩會要開咁多日
唔想未開學就得失人

乜都係就得
有咩會要開咁多日

好似話開行政組會議 校務會議 科務會議(我教幾科所以開多幾個)
仲有小一迎新同家長日啲野 同一堆立雜野
新人表示乜都唔識有啲淆
假如得個19 degree
點先可以做老師
係咪要考pdge?

搭單同問 想問教育文憑讀啲咩 難唔難考?
係咪relevant degree holder讀完就可以教書?

而家Pgde 都好難入鳥
你以為係保安牌咩

點難法?

百幾個人爭果幾個位

佢係根據咩標準揀人架
痴L線百幾個爭 仲難過爭大學學位

唔難爭D你讀完出黎又話冇工開
(而家都已經好多人搵唔到)
唔想未開學就得失人

乜都係就得
有咩會要開咁多日

好似話開行政組會議 校務會議 科務會議(我教幾科所以開多幾個)
新人表示乜都唔識有啲淆

有冇做班主任?
唔想未開學就得失人

乜都係就得
有咩會要開咁多日

新人表示乜都唔識有啲淆

有冇做班主任?

有呀 好似話有個老屎忽做副班主任傍住我喎
唔想未開學就得失人

乜都係就得
有咩會要開咁多日

新人表示乜都唔識有啲淆

有冇做班主任?

早D認識下對方 一開始寒暄下係必須
同埋教你班其他科嘅同事
唔想未開學就得失人

乜都係就得
有咩會要開咁多日

新人表示乜都唔識有啲淆

有冇做班主任?

早D認識下對方 一開始寒暄下係必須
同埋教你班其他科嘅同事

唔該曬巴打
唔想未開學就得失人

乜都係就得
有咩會要開咁多日

新人表示乜都唔識有啲淆

有冇做班主任?

呢個副班要好小心,唔好得失佢
佢唔鍾意你,同上頭講鳩你唔好
你日後既日子會好難過

倒數兩個星期開工
陪跑專家是我
陪跑專家是我

今日in?
陪跑專家是我

今日in?

yes, 陪跑完感覺良好 好free
陪跑專家是我

今日in?

點知一定係陪跑 可能係真
現職gm
未有pgde

想問讀pt pgde 既話
係咪有校長推薦就收硬?
陪跑專家是我

今日in?

啱呀,跑跑下就會跑出!

戒粗巴不如講下面試啲嘢,大家交流下啦!
借人account問問各位
下年小學係咪開始進入冰河期?
本身教開中學 在直資做 好辛苦
見小學呢兩三年好好景
好多ad寫明perm
心郁郁想搵下小學
不過我無音體藝搭夠
係咪唔使諗
陪跑專家是我

今日in?

啱呀,跑跑下就會跑出!

一言難盡

不過今次in左好耐 講到口乾
見小學呢兩三年好好景
好多ad寫明perm
心郁郁想搵下小學
不過我無音體藝搭夠
係咪唔使諗

巴打有幾想教小學?好多濕碎野要做,初小仲要整壁報 無術科就搭豬頭骨俾你
我frd中學英文轉小學,黎緊要教英數常視,一班初小英一班高小數 真係格硬黎

唔識數學都要尷硬逼迫你教?
溼碎野中學都好多
例如做board 中學都要做
不過起碼小學唔使交數 dse
又唔使每個長假期狂補課掛?
應該唔使瘋狂edb on course

哎 我覺得中學越做越多野 自己老啦 身體開始差 而且直資又怕無端端炒你 出去搵工又嫌你貴
我唔想再晚晚九點走 備課改野改到三更半夜
望唔到出路

還是其實小學有好多野都好辛苦? 巴打們你地點醒我等我死左條心
見小學呢兩三年好好景
好多ad寫明perm
心郁郁想搵下小學
不過我無音體藝搭夠
係咪唔使諗

巴打有幾想教小學?好多濕碎野要做,初小仲要整壁報 無術科就搭豬頭骨俾你
我frd中學英文轉小學,黎緊要教英數常視,一班初小英一班高小數 真係格硬黎

溼碎野中學都好多

哎 我覺得中學越做越多野 自己老啦 身體開始差 而且直資又怕無端端炒你 出去搵工又嫌你貴
望唔到出路

還是其實小學有好多野都好辛苦? 巴打們你地點醒我等我死左條心

小學又唔算話好辛苦,但要有心理準備湊BB,要有耐性對佢地,真係好少事都會投訴一大輪,要好take care 佢地
巴打無諗過轉校(中學)?你本身教咩科?

津貼可能會覺得我貴
如果係funding位又要年年搵工
所以都唔知點好
做得一年得一年

我教中文
見小學呢兩三年好好景
好多ad寫明perm
心郁郁想搵下小學
不過我無音體藝搭夠
係咪唔使諗

溼碎野中學都好多

望唔到出路

小學又唔算話好辛苦,但要有心理準備湊BB,要有耐性對佢地,真係好少事都會投訴一大輪,要好take care 佢地
巴打無諗過轉校(中學)?你本身教咩科?

津貼可能會覺得我貴
如果係funding位又要年年搵工
所以都唔知點好
做得一年得一年

我教中文

小學都係funding ga ja,係今年36億先多左perm位

哎 咁其實小學都係無乜分別
陪跑專家是我

今日in?

啱呀,跑跑下就會跑出!

一言難盡

in得耐都係好事嚟!

佢有興趣先會問咁耐,我最長試過in 45分鐘,in完好似打完場仗咁。
陪跑專家是我

今日in?

啱呀,跑跑下就會跑出!

一言難盡

in得耐都係好事嚟!

佢有興趣先會問咁耐,我最長試過in 45分鐘,in完好似打完場仗咁。

我試過一間傾左個半鐘 之後冇回音
(不過唔同嘅 當時間學校未開post 只係我寄自薦)
雖然冇回音但感覺都唔錯 起碼覺得人地有興趣
陪跑專家是我

今日in?

啱呀,跑跑下就會跑出!

一言難盡

希望你成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞