有冇巴絲搵緊教席 (5)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
咁我都寫廣告急聘,唔難估嘅
其實呢間我都唔想再做,只係4 / 5月走,之後見工難解畫而已
算啦,咁問心,我自己覺得自己抵炒嘅,無人話學校必然要同你好頭好尾。

面對現實,收拾心情諗下往後幾個月點維生同之後見工點解畫好過。
因為我做過兩年日校,然後做咗三年補習社,今年係當跳板番日校,如果唔寫自己今年有做過日校,下年搵日校又係難。
多謝你呀巴打
點解話自己抵炒? 要間學校半路炒人都唔係咁容易
有唔少野都交遲好多,
同埋自問無能力hold到最劣嗰班,
一直累積好多壓力,喺壓力下d野越做越那西,d野越那西個人越大壓力,惡性循環。
我其實係擔心你有冇信心應付到下一間學校
野就度度都要交 只係唔知係咪你而家班學生特別難搞
今年咁想靜?
今年咁靜?係未到高峰期定點
記得上年3月已經有post

樓上位巴打唔洗灰心,試多幾間先知係自己問題定學校/學生/家長問題
其實今年如果係主科,其實3月都有post,不過係咪流post就再諗了。

多數五月學校過晒appraisal 先會係出post高峰期。
係咪得明報會有post? 有冇第到有
教怯
有冇人知冇PGDE會唔會搵到教席
唉,完全冇得in
同工共勉之
見好多學校出ad, 但聽老師講啲學校係出定ad in case 有人resign咋
哪管佢係咪just in case,
工始終要搵,最重要莊敬自強,做好準備!
利申:衰無prep好浪費兩次面試
有人搵到
不過你預難搵

(教緊某傳統名校 坐對面有同事仲讀緊part time pgde)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞