雷霆傘兵,太平洋戰爭真係好好睇

255 回覆
229 Like 5 Dislike
band of brothers Webster寸投降嘅德軍仲用馬拉車, 原來係真
斯大林格勒戰役蘇聯士兵平均存活時間只有9分鐘,真係好難想像,死嘅其實都係平民,嗰班高官同埋史太林就後面舒舒服服到而家俄羅斯其實都係一樣,獨裁國家咁多年都係唔會變
香港人真係唔會明白當年嗰啲人點諗,比着我一定做帶路黨,sir this way
係咪myth busters 做過一集講呢套
烏克蘭當初真係有唔少人sir this way,不過佢哋後來發現原來沒有最痴線只有更痴線
納粹德軍不嬲黐撚線佢哋覺得斯拉夫人係低等人類基本上你做啲咩佢都唔會放過你,理得你係平民定士兵
烏仔有二戰最惡名昭彰嘅烏克蘭解放軍 (POA)
德國國防軍好少亂咁殺, 咁當然槍斃反抗軍(平民)緊有, 係喺東線玩清鄉同屠村多數交畀常規黨衛隊去做 (唔係武裝黨衛軍)
一邊當你係奴隸畜牲消耗品,一邊當你係可燃大型垃圾
波蘭都係, 佢地憎蘇聯多過憎德國
其實三套都唔叫非熱門
U571直頭大爆谷片

講開波蘭就要睇呢套,血雨個幕真係永世難忘,最慘歷史真係咁出現過
https://youtu.be/cJHE1ZuzE_4?si=HZP8Q1jAv_J-WjaQ

睇埋卡廷屠殺 , 波蘭人憎俄佬係有原因
咪有囉 今年上
海軍陸戰隊好似仲係咩都冇,跟住要搶陸軍嘅補給感覺上海軍陸戰隊喺美軍來講地位好低

佢哋係精英
咩名

仲有東京審判
Masters of the Air
海軍陸戰隊主要戰場都係太平洋同陸軍兩條反攻日本路線唔同, 海軍陸戰隊有自己一套採購後勤補給系統, 軍服,裝備“武器佢同陸軍有分別, 當然開戰初期海軍陸戰隊資源係差啲, 不過美國戰爭機器開動就唔同講法
太平洋戰爭描述到海軍陸戰隊真係有啲慘佢哋話陸軍用最先進嘅武器,自己就用阿爺果代嘅武器,應該係指佢哋用緊嘅春田步槍,然後陸軍有好多罐頭,包括水果罐頭,佢哋都冇要去偷
好正
BOB當年一出我就買正版DVD珍藏
啱啱開戰, USMC 係主力 M1903A3, M1928A1, M1917 呢類型二線武器但係打完瓜島之後基本上都換曬, 最早期啱啱開戰幾個月 USMC 仲有部分著緊30年代丹寧牛仔布制服, 不過都好快換曬新式嘅M41
雷霆傘兵 我記得當年明珠台播,身邊都幾多人睇當年。
之後又食字 播 粉紅救兵 我以為係同一系列,原來唔係
原來係咁,後期都見佢哋有m1a1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞