古巨基算唔算史上最投機主義既藝人

596 回覆
1042 Like 430 Dislike
香港只可以有一個電視台
人地屌tvb就一定係人地搞佢
因為有人搞tvb所以偷偷地搞人冇問題
佢搞個計劃提攜下咁多新一代歌手

結果連登只識Edan MC TY就話佢痴人氣

其他唔出名嘅一律當睇唔到
笑撚死
呢個時代大把人炒幣 炒tesla 一夜致富 到處都係機會
巴打為左反eden連曲線都玩埋
嗰個年代會睇大陸劇嘅邊個唔識何書桓
Sky_croc都要cap圖屌你真係on撚9
屌個屌人寫殘體既都唔屌個寫殘體既,你好得去邊
佢咁top 嚟講真係算好少
古巨基 演技好 拍戲好睇
其實佢有咩問題,投機主義有咩錯,疫情3年見你大台沉緊仲應該有排沉仲同你有情有義佢有冇做d損人利己的事先,娛樂圈就係跟紅頂白,雖然diutv已經露底,但班藝人有價有市就係事實
咁Eden屋企有錢有老豆老母,自己本事考高分入u

同雙非炎老豆老母生完掉低佢響香港自己返番大陸,仲要讀band 2-3既垃圾中學幾分都可以保送入u 又好唔同既,話晒由細吸香港資源吸到大,真香港兒女
佢哋唔記得呢件事
大把人嘅話
有冇得隨便搵10個例子睇睇
06年同08年畀人黑咗男金
公道講句 搵錢 運氣佔70%
個龍門搬黎搬去想點
李嘉誠做倉務員
仲要咁多正評
商台高層甘菁菁果陣係單春公司高層,黑撚到街市賣菜果個都知,之後仲直接做埋Eason經理人唔撚使扮
Duncan 老婆
投機唔同意 對佢印象係成日做周慧敏懾石人勁煩
樓主:駁唔到
你00後?
個人估計,股巨肌忠實fans唔會好多,但聽過佢嘅歌,甚至鍾意佢個別歌曲嘅人,就應該唔少,我係其中一個。

樓主認為佢有實力又好,無實力又好,甚至嘲笑佢只係行運行到落屎窟窿都好,對股巨肌嚟講真係無TVB嘅經歷,唔會有往後嘅發展。所以當年佢應謝TVB係合情合理。

近年佢係因為個人立場定為咗討好大眾而無再提TVB,背後原因得佢自己同親密嘅人知,唔同立場嘅塘邊鶴都可以對號入座,加以解說,解通自己觀點。

至於轉公司,相當於喺娛樂圈要把握發展機遇,唔係上哂岸嘅藝人喺唔同階段都避唔開呢啲煩惱。至少R撈食相肉酸,點都數唔到股巨肌。本身係唔鍾意佢無問題,除非真係知道內情,否則單純唔鍾意一個人就連理性層面都不作考慮,未免太過火。

退一萬步,我假定佢立心不良,笑埋一份,痴新人博翻身定提攜新人拎光環,其實應該點界定?張敬軒、許鋌鏗、股巨肌近排都做類似嘅嘢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞