古巨基算唔算史上最投機主義既藝人

596 回覆
1042 Like 430 Dislike
2000後有古巨基同陳奕迅鬥果時嘅叱吒係最好睇嘅
都叫做曾經爭到吓大獎嘅
夏世三邊夠料同美斯爭
只係知佢依家奶鏡 奶Viu好撚肉酸
佢好多年前已經係香港唱歌啦紅左幾首歌之後就冇人理佢,娛樂圈太過斯文正常乖仔好難紅,同以前4大天皇太勁
以前啲唔紅嘅人,就會比人扔去台灣發展,大陸拍劇,你諗下拍成年古裝又辛苦又低人工証明佢幾霉
之後先paco簽佢先開始紅返
但唱左幾年情歌又開始悶,佢先明白個formula,佢份人好悶,一唔搞呢樣果樣就冇人氣
誠哥有自己原則同眼光 如果佢喺呢個時代出世
都一定大把作為
佢嗰個年代除非係貴族或者好有錢 唔係個個學歷都係咁架啦 雖然佢老婆嗰邊有幫過佢 但佢白手興家都俾連登仔講到冇本事
無個老婆無eason
聽講佢嗰時做咗瓊瑤契仔
所以還珠3佢先演到永琪 不過佢係電視圈冇觀眾緣 連配角都出名過佢
張敬軒都係
唔係拍尋秦記拍到病都唔俾唞,搞到古仔得返半條人命先反面咩?
你數漏左,佢係有實力的
你係呢個年就唔會咁低學歷
白撚痴,返工緊係為錢,唔通講感情?
如果好似GEM呢啲仲係香港食緊屎啦
香港Market跟本養唔到咁多人
歌手搵唔到錢你養佢? 現實小小啦
呢排多左好多呢種人,bam完美斯就成班出晒黎
viu班傻鳩夠屌鳩關家敏跳槽去cctvb兩邊都係on99
你就真係做緊倉務員
tvb班傻閪立論
打份工就叫奶架啦,東家唔打打西家,即係奶完東家奶西家
有撚奶viu 開台咁耐上都無上過去

同lolly talk 合唱又奶lolly talk?人地請合作既歌手咩力臻果手d聽都未撚聽過,就係唔撚請cctvb 班雙非兒童同賓妹後代你吹波波啊

支那雙非去同支那人合作啦
高登仔心地唔好
Eason有兩年左右摺埋咗
佢遊戲基、大雄咪掃獎
Eason出返來
叱吒當晚咪「薯條鬥傑青」
不過Eason唱返來之後古好似未贏過lu

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞