古巨基算唔算史上最投機主義既藝人

596 回覆
1042 Like 430 Dislike
老老實實 譚詠麟係香港史上最紅嘅歌手
就算我好憎佢都唔可以否認呢一點
你都onL79
他約我去迪士尼夠有一期係人都識
kellyjackie又好撚紅呀?
誠哥都比你屌傻閪
呢D叫提攜後輩

梅艷芳曾稱 : 「前輩提攜後輩係天經地義」
古巨基返大陸拍劇係因為佢真係霉到冇飯開
譚伯當年的確係紅, 但張國榮應該唔比佢差
其實佢都半退休狀態 係連登仲有人討論佢 即係仲有地位人氣
唔講幾多片酬九成都係佢認為合理
或者一早就有轉戰大陸賺更多諗法
刻意開個TBB唔會續佢個價博踢走
係啦誠哥最叻泊到好碼頭,啲錢自自然然就湧入嚟

個個有錢/成功人士喺依家嘅香港出世一定係食屎,做保安/做倉。

咁香港點解周街靚車,周圍去旅行?
好似鄭伊健咁樣就最安全 咩都唔搵 同啲後生囡囡拍電影

笑什麼 你都係支那人
片酬唔啱咪傾囉, 但係一報個價連傾都唔傾就爆句"你面上無毛唔值錢"
好明顯同張衛健傾果個有問題, 但亦都好無記風格
無記仲係大佬果時, 就出名係刻薄, 拍劇錢少
不過響到朵就有廣告, 商演, 以及北上機會, 所以唔少藝人先硬食

印象中, 果期係紅台劇, 但之後無記開始落本去拍劇, 所以之後港劇又彈返起
當年佢唔做無記, 想繼續拍劇, 就只可以去台灣或者北上
佢果套方世玉真係幾好睇

佢算爭氣, 無記套西遊記係96年尾出街
無記西遊記2係98年尾出街
而佢套翻身作小寶與康熙, 就係2000年係台灣爆出黎
然後無記買版權, 2001年播, 果期真係紅撚到
MC同林家謙已經否認咗會上去啦
仲屈
係鄭中基果類人,冇咩突出,但永遠都會同呢期最出名嘅人出鏡
廣州唔係佢鄉下咩?私底下同大陸人fd都得啦
只是太愛你3800萬views喺你眼中都係麻麻哋啫
佢點同eason比
一個回哂塘
一個開演唱會越唱越有
菠蘿基 辣殺
係,歡樂今宵爆紅之後出既碟都無乜聲氣
之後就去左中國拍劇
唔同年代有咩好比
四大天王年代你個古sir連二線都唔係啦
00後?
早期的歌還好
義海豪情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞