古巨基算唔算史上最投機主義既藝人

596 回覆
1042 Like 430 Dislike
喂大佬 有埋片你都可以作故仔咁點跟...
張衛健都講左幾次 "你面上無毛唔值錢" 係出面電影D製作人講
你自己個條片 你貼埋timeline都可以作野?

2:03 拍完西遊記離開左少林寺(無線)
2:08 有位製作人想搵我拍戲

同埋張衛健詳細點解會無得拍西遊記2
佢係志雲飯局有好詳細咁講左一次
淨係等運到就死得
03 04年返黎香港出碟 真係紅到傻
必殺技 大家開始認識返 聽返佢唱歌
愛與誠 網吧 Mk衫鋪 日播夜播
由於上面有人作故仔
首先"你面上無毛唔值錢"係出面拍電影D製作人講

亦想知張衛健點解會離開無記
其實佢係志雲飯局有好詳盡咁講過一次 但因為依家全部得返大陸LINK 有興趣自己搵返

大致上就係:
佢係無線人工唔算高 拍完西遊記之後爆紅 但同時份約到期
有一次去左台灣撞到個台灣前輩
咁佢就同個前輩呻話人工好低
咁個前輩就幫佢諗辦法
無線個陣都想續張衛健
第一次打俾張衛健 加得少少人工
個前輩就幫佢答 張衛健他不會回去了
之後無線過一陣又打去 加左幾十%
個前輩繼續幫佢推
24小時內 無線個報價翻左幾倍
張衛健已經心郁 個前輩話等多陣

點知就係等多陣 香港新聞就出左話西遊記2換陳浩民
張衛健即刻打返無線話唔加人工都做, 唔收錢都做
無線話已經公佈左換人無計了
http://www.lizhi.fm/box#play

岩岩搵到志雲飯局聲音版
36:45 開始講佢點解無拍西遊記2

純聲音版
我唔係呢個意思,我想講係,係人都記得佢娛樂新聞眼甚至破壞之王個高額線look㗎啦,佢前面死要拉一pat落嚟好鬼欲蓋彌彰定還是心理上多D安全感
時機同機會有咩分別呢
果陣出勁歌金曲已對呢個人唔太滿意

入面全部經典歌
又唔係全部係佢自已既歌
又齋唱副歌
拎晒出黎唱緊係會紅

人地cover 係唱成首歌
或者演唱會先會唱melody

咁唔否認佢唱得唔差

呢首歌叫投機我會認同
呢句野真係萬能key
如果講得通咁全部人都係被迫
真心係黃底啦
你認真?當年全盛時期譚詠麟紅過張國榮好多
飛左去澳洲開演唱會 唔出席頒獎典禮
Tvb都焗住要俾個最佳男歌星佢
到87年譚詠麟宣布唔玩張國榮先有獎拎

利申:鐘意哥哥多d
2003-2004咪古巨基
必殺技 愛與誠
點會唔紅過陳亦迅
2004年佢雪藏緊
普通話歌有大陸台灣市場
當年張國榮未紅
個市場就得譚詠麟 佢一個食晒 接近100%
好難有人追到
10分12吋
應該係倉務文員先正確
佢意思應該係得實力係冇用 運氣機遇更加重要
出黎做野, 岩做咪做囉, 咩投機唔投機姐, 佢做緊自己鍾意既野, 自然同like既人一齊做, 唔like你咪唔同你做囉, 講經咩
呢個係我膠左, 我記憶中將無毛單野同佢離巢撈埋左一齊
咁呢個po講投機主義你講神歌又代表咩
淨係講神歌,蘇永康仲多過古sir,越吻越傷心,假使有日能忘記,..... 數吓神歌就代表好有地位?
家燕姐都有heya heya hey,到依家都大把人識,咁點?我可以話家燕姐歌唱事業屌打欣宜?
森美19 年話撐後生仔之後又繼續係tvb又投唔投機
正評比你個種懷才不遇既連登酸味
鏡狗啲歌夠幾千萬views啦咁係咪真係受歡迎先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞