古巨基算唔算史上最投機主義既藝人

596 回覆
1042 Like 430 Dislike
睇佢個樣成隻狗咁就知啦
你咁講又錯
誠哥生係90後都會發到圍但唔會發到而家首富咁
本身佢書香門至少讀到三大,其次佢屋企都唔窮
俾少少錢佢搞生意以佢頭腦都可以做大
有少少家底同學識唔會差得去邊
真係由細到大俾佢痴膠花痴到成個長實呃左
睇到樓主話:「可以話同當時既eason不分上下」,已經知唔使睇落去
呢句有咩問題
06唔係Eason洗橫手
你唔係覺得富士山下會贏到愛得太遲嘛
其實eason幾時開始上神枱呢
我印象中, 佢出道果時都係霉霉地, 之後老死檸檬果期又爆出黎大熱
唔記得幾時開始, 好多人就將eason同學友相比
好似突然間佢就成神
隔排就番去架啦
年年頒獎禮都有人番去蒲下頭咁

支持有内幕就爆出黎花生
ching 瞓咗幾耐?
願聞其詳

係華人地區 富士山下 多人識啲定愛得太遲
嗰年係愛得太遲hit啲
當年Eason fans咪同而家鏡粉一撚樣惡撚到仆街 仲要Eason本身都串撚到仆街
靚仔?
純粹想知點解佢扮到無私大前輩咁帶新世代歌手開演唱會但要刻意避開星夢幫?撇開四小花唔講,其實星夢都有啲唱得唔錯,佢連啲霉新星都請,點解唔帶挈埋星夢?有心帶新人就唔會分咩台啦下話?究竟係佢想食「本土」呢條水討好黃絲定合約問題請唔到星夢?
以+x既眼光佢點都會發達
係遲唔知幾多年jer
連登仔又教誠哥做野
可能係誠哥刻意避開唔發達
住香港刻意避開住大陸
顧掂你個支賦寶先啦
佢唔係俾eason打沉啦
當年金牌搞政治 paco離開金牌 佢再去埋英皇先係致命傷
軒仔本來就係後輩,紅得遲過佢哋兩個做接棒位都正常嘅
不過00年代真係基仔Eason天下,其他人都係嚟爭第三
係除咗有年叱吒唔知邊度爆咗個方大同出嚟
吓 eason 唱花灑爭好遠喎
兩個合唱 即時比較到高下

唔係話eason 唔好 只係佢唔啱唱呢款
張敬軒無神歌?
我答你
你話佢從來無紅過Eason係錯
首先2004拿 Eason 低潮期咪古巨基紅過佢
愛得太遲早出過富士山下
愛得太遲播到街知巷聞
而富士山下未出
你又唔提下人家同習大大握手做維穩SHOW
酷愛, 同翻唱夜機, 傻女都好神
當然唔少得青春常駐
叱吒就算撚數啦
根本方大同係香港第三都無佢份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞