烏克蘭美女劍后拒與俄羅斯敗將握手被DQ 後者曾呆坐劍道半小時

496 回覆
780 Like 32 Dislike
打緊仗握咩春手
直頭應該上真劍試煉
垃圾dq 會
輸左就一世為奴
完全明白點解佢唔握手
你係個度出世自己國家被入侵唔通要叫大老咩
Good job 巴打
全球睇住點贏
而且佢唔係做不雅行為
根本公道自在人心
賤種藍絲狗死返去鄉土丫嘛,係要伸個狗頭出嚟俾人屌
歡迎,你有言論自由㗎嘛
仲唔快啲落去搵毛澤東幫佢吞精
賤種就係賤種
夕陽紅

1 年前
封鎖原因:大灣暉變台灣暉了 世界仔係咁,隨風攞柳

咪9班條藍蛆
Respect
五毛就有錢收,藍屍就自發,藍屍隨時仲戇鳩過五毛
上帝要我落嗰陣自然就會去啦,唔到我揀快慢
香港2019年運動高峰都至少有4成人係藍絲,戇鳩人口冠絕全球
香港班垃圾運動員就會出T字手勢
真 用劍回禮都代表到尊重賽事同對方

而家講緊係對方入侵佢國家喎
你睇你覆緊邊個
我只知你係得把口既黃蛆
屌你老母唔撚係藍絲咩?共產黨比你信教咩?人哋毛狗習狗講無神論嫁禍!賤種狗邊有資格信上帝呀?落去啦!
咁佢而家係咪响後勤煮飯呀
咁件事冇咩好爭論 受害者喺呢個比賽嘅system入面選擇咗唔握手 咁佢要面對返個後果都make sense?

所以其實普遍覺得「on9」個位係 大家覺得「受害者因受到巨大創傷先犯規 所以應該同情而非責備」
問題係巨大創傷唔係大晒;個加害者唔係同你打劍嗰個

個比賽就係唔care你國族仇恨
而家因為人哋係俄羅斯人而唔握手 只係純粹情感發洩 簡單地搵個對象嚟歧視

極端假設 如果俄妹內心係甚至反戰 對方而家咁做係冇理由地歧視 討厭佢
in a sense 烏妹反而做咗唔尊重俄妹嘅加害者
咁你都可以試下同大會要求戰唔好俾戰爭中國家
咁米無咩民族大義
最後果段又一個blame the victim,又block得一個 bye
香港人不能入黨喔親
人哋大會按規矩做事
而你民族大義唔關賽會事喎
你咪咪參加囉
國家榮譽大於個人排名
而唔係借國家名義吵吵鬧鬧拎著數
真真正正嘅愛國
你真係可憐
嘗試令你諗嘢唔好咁單薄 就咁一句blame the victim就當覆咗

知唔知咩叫「極端假設」
再者唔尊重咪唔尊重 我覺得冇問題的 咪大方承認

而且冇blame the victim
因為佢係俾人入侵嘅victim嘅呢個身份 首先呢個身份放落比賽入面係irrelevant
繼而同佢唔尊重人而變成「加害者」(假設 假設 假設情況成立)亦冇衝突

blame the victim 最普遍嘅例子係「(首先最重要嘅係講嗰個嘅立場)你抵死 (fallacy)着得少布就預咗俾人強姦架啦」
搞清楚啲邏輯關係先唔該

覆埋呢次算 對牛彈琴 都唔撚係想認真討論
你當你贏啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞