烏克蘭美女劍后拒與俄羅斯敗將握手被DQ 後者曾呆坐劍道半小時

496 回覆
780 Like 32 Dislike
武肺期間點解就可以
好似譚德塞咁
明明所有運動大會宜家都表態唔出俄佬國旗
有咩資格要求個運動員同佢握手先
補充少少,大家見到俄羅斯條友個名隔離寫住AIN,而唔係RUS, AIN=Athlètes Individuels Neutres (Individual Neutral Athletes)某程度上佢哋只係中立運動員而唔係代表俄羅斯
烏克蘭選手喺比賽完咗之後喺IG post左段片,可以去呢篇報道睇吓有英文翻譯:https://www.reuters.com/sports/ukraines-kharlan-disqualified-after-refusal-shake-hands-with-russian-opponent-2023-07-27/
「我唔會規定」
規矩係你訂咁把砲
仲有,同一日入面men’s foil 有一位意大利選手Garozzo輸咗之後發老脾唔肯握手,淨係肯fist bump ,連手套都冇除,又唔見佢攞black card?
https://www.instagram.com/p/CvM8Xv5MiWD/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
屌你好撚柒
無人做錯
包早餐
唔同俄妹握手,
但選手村夜晚可以同俄佬扑野,
唔係,係為國家尊嚴激戰。
咁嘅 DQ 應該咁到光榮
衝出嚟柒都有

柒到仲要叫人check 個Olympic 理念,但自己一無所知仲好意思講到大條道理
不如改名做 無腦師 啦
我學馬上尉咁講姐,佢仲要規定埋,把砲過我多多聲,我算得係咩
點解係俾人侵略個個唔參加,而唔係侵略人哋國家個個一開始就唔參加?

你又講下呢個道理聽下?
唔及你條雙面人嘔心
做五毛攞唔到證據,要屈鳩人都幾可悲

都係你班網上支持最有幫助
有乜問題even當撚埋個俄羅斯女劍手贏撚埋,你覺得人心所向,會認同佢係劍后咩?
垃撚圾劍擊聯會
你老細同你唔同立場
同佢講唔要佢份糧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞