Barbie 根本係一套串現代女權既哲學片

226 回覆
1208 Like 71 Dislike
我駁吾刀所以唔敢入黎
仲有little women
佢改得好好
認認真真咁回佢地 佢地只會扮睇唔到

係連登討論政治左中右 夠無派系啦
同一班人國際關係上右傾 但經濟可以極左
大把人撐trump 但同時又反對收緊外來移民政策

唔知做乜去到女權 就要人地定義派系 講晒學院所屬先比討論
樓上條友 我問佢究竟屌邊個 邊個唔算女權
佢答我「你地班人」唔算
真係好撚想知「你地班人」即係邊班
查下個女導歷史先喇
佢係真心膠黎
點會串女權
佢自己都係女權西
女權從來都係要特權
真正女權唔係咁…而係

「你比個島黎,我地女人自己由石器時代開始玩過」
但根本唔係咁…
點解你咁天真覺得女權有咁多「分支」﹖
女權得一種,責唔負,權要既自助餐。

你既「分支」都係口頭,但現實做就係自餐助,所以根本只有自助餐。
乜撚「現代女權」
女權一直以黎都係自助餐,一味要男人讓利既共產。
平乜撚野權﹖
你地女人開個大陸由頭從0玩就平等。
要人地從石器時代進步到現代既成果一次過sync比你地女人叫「平等」﹖咁係叫人讓利播

女人口中既平等真係得談笑。
享受人地既利益之後講平等
女權從來都係想要結果
唔係要機會…
唔好比佢地把口坤左。
因為佢地做就係要結果特等。
on9
第一二波都係特權黎
投票工作讀書既責任女人無負過。

養家,出戰,做學術分享。
女人根本無做過。
女權,從頭到尾都係只想要著數唔要負責。
delusional
你講嗰套只食紅利唔付出咪就係女拳而唔係女權 人哋女權要求緊投票、做軍人上戰場嗰啲嗰時你連精蟲都唔知做得成未 爭取上埋前線打仗都叫享受利益sync成果
連本身未畀人騎劫之前正正經經嘅女權係乜撚都未撚知就縮返你老母個閪到先喇 得啖笑

Btw Mattel都係。一拍即合
其實我覺得套戲最suprise 係習氣

d 演出好撚正
原來現實世界啲女人好撚慘呀!!
CEO CFO C乜O 全部都係男人, 女人做乜都錯做乜都比人話
睇到我呢啲女權撚好撚有共鳴呀屌你老母!!
男人上唔到位,因為無能力無用。 仲要無同性可憐,之後就話係因為父權逼壓埋男性,但係女權份子都係覺得哩啲低下階層男人無用。

女人上唔到位,因為係男人同父權打壓。之後一班女人圍埋互相安慰。

其實唔可以怪大家討厭女權自助餐
咁做撚左未﹖
都話你連口頭lip service同現實都未識分
全部去投票既女人被迫當兵未﹖
唔好得把口,做撚仆街。
責任呀,負撚左未呀﹖
有一半戰死既土兵係女人先話負撚左責喇
Margot Robbie冇導過戲佢監製啫,呢套都係佢自己監製
樓主以為自己好獨特
女人從古到今都係第一性別
只係女權主義者將所有野聚焦去頂層兩成男人
而無視下層八成男人過既生活係慘過下層女人
現代香港男人可以打過咩真正嘅仗 有人幫你哋屌女拳壓逼現代男性仲要畀你哋追住嚟咬, 原來你哋咁鍾意做女拳隻狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞